Doxologi : en essä om kunskap

Doxologi : en essä om kunskap - Mats Rosengren | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Rosengren
DIMENSIONERA
9,55 MB
FILNAMN
Doxologi : en essä om kunskap.pdf
ISBN
6911640025436

BESKRIVNING

Vad betyder det att all kunskap som vi människorhar alltifrån teoretiska insikter till praktiska färdigheter är just vår kunskap?Genom att vända på värderingen av termerna i denklassiska motsättningen mellan doxa - vad vi tror omvärlden och oss själva - och episteme hur det egentligen ligger till - och hävda att all kunskap i grundoch botten är doxisk försöker jag skissera ett annatslags kunskapslära - en doxologi.Mats Rosengrens essä rör sig mellan fakta, tolkning,kunskap och vetande.Med utgångspunkt i Protagoras homo mensura-sats - "Människan är alltings mått: måttet för det varande, attdet är, och för det ickevarande, att det icke är" - jagar den efter ett användbart kunskapsbegrepp och finneren kompromiss mellan den eviga, absoluta Sanningen och den totala relativismen: retorikens situerade, doxiska syn på sanning och kunskap.2008 blev Doxologi - en essä om kunskap belönad medöversättningspriset Pro Lingua.2:a utgåvan 2008.

Texttypen innebär att en person, den som skriver, ska reda ut sina tankar och kunskap om ett speciellt ämne eller utifrån en viss frågeställning. Buy Doxologi : en essä om kunskap by Mats Rosengren (ISBN: 9789186093051) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Doxologi - en essä om kunskap (2002/2008),och För en dödlig, som ni vet, är största faran säkerhet (2006), båda på Retorikförlaget.

I stället för att se en motsättning mellan vad vi tror oss veta om världen ... Mats Rosengren, author of Doxologi : en essä om kunskap, on LibraryThing. This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. Doxologi.

RELATERADE BÖKOR