Mörkertid

Mörkertid - Lars Pettersson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Pettersson
DIMENSIONERA
10,70 MB
FILNAMN
Mörkertid.pdf
ISBN
5285867619704

BESKRIVNING

Det är mörkertid. Den månad då solen inte når upp över horisonten. Man kan ana att den finns där eftersom molnen i öster färgas röda. Dagsljuset blir bara till några få blå timmar.I ett skyddsrum på Esranges raketskjutfält gör Nils Mattis ett obehagligt fynd: en människas kropp, bestialiskt styckad. Det faktum att han själv just tjuvskjutit en älg i området håller honom från att kontakta polisen vilket väcker misstankar när polisen ändå upptäcker att han varit där. Återigen får åklagare Anna Magnusson rycka in och försvara familjen.På polishuset nere i Kiruna försöker Melker Grundström, vikarierande kommissarie från Storuman, ta ställning till det problem med renstölder som den lokala polisen år efter år slingrat sig undan. Nu ska han dessutom ta hand om utredningen av den döde i skyddsrummet.Melker använder de korta dagarna till att försöka reda ut vem den döde egentligen är och varför han blivit mördad på ett så brutalt sätt. När han äntligen tror att han lyckats identifiera mannen, kompliceras situationen betydligt av att man hittar den döde från skyddsrummet en gång till. Den här gången ligger han på golvet i sin egen lägenhet, skjuten i huvudet med ett grovkalibrigt vapen ...Mörkertid är en isande thriller om konflikter och motsättningar i ett litet samhälle norr om polcirkeln dit vintersolen aldrig når.Lars Pettersson är återhållsam med action, åtminstone jämfört med Midnattssol, men en mästare på att fånga människors vanliga liv och de vackra miljöerna.Skånska DagbladetJag undrar bara när hans romaner blir till spelfilm. Så starka och bra är hans berättelser.Kuriren

Vilket får mig att reflektera över funktionen med ut- och inandning, på ett djupare plan. Det är mörkertid. Den månad då solen inte når upp över horisonten.

DET ÄR MÖRKERTID. Den månad då solen inte når upp över horisonten. Mörkertid.

RELATERADE BÖKOR