Trådar : Essäer om textil, mode och feminism

Trådar : Essäer om textil, mode och feminism - Erika Lunding | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erika Lunding
DIMENSIONERA
6,66 MB
FILNAMN
Trådar : Essäer om textil, mode och feminism.pdf
ISBN
5680815816026

BESKRIVNING

Vad är mode, och hur påverkar det våra liv? Det är inte bara människor som följer modet, utan även dockor. Eller är det tvärtom? Hur har kläder och mode använts i uppfostrande syfte i flickböcker genom åren? Varför uppfattas kvinnor och flickor iklädda byxor som så provocerande, även idag? Hur har filmen hjälpt till att sprida mode genom åren, och på vilket sätt verkar film- och modeindustrin i symbios? Hur kommer det sig att ett urgammalt plagg som slängkappan alltid är populärt (och inte bara hos vampyrer)? Hur har synen på broderi och handarbete förändrats från att betraktas som uppfostrande och ibland kvinnoförtryckande till att idag ses som feministisk, subversiv gerillaslöjd ? Boken ger svaren och mycket mer. Den beskriver textil- och modeindustrins uttryck genom historien. Om hur tekniker har varit drivande för förändring inom såväl politik som estetik. En av världens största industrier väver samman människor världen över, människor som designar, tillverkar och bär kläder, kläder som tillverkas av högteknologiska maskiner men även för hand med tekniker som knappt förändrats på hundratals år. En bok om hur trådar löper, såväl bokstavligt och som metaforer, mellan människor världen över.

Eller är det tvärtom? Erika Lunding: Trådar - Essäer om textil, mode och feminism Boken Trådar speglar Erika Lundings livslånga fascination med mode och textil i… 4 december, 2018 by Hedengrens Och jag ville skriva en vacker, intressant och rolig fackbok om detta, säger Erika Lunding som har skrivit den nyutkomna boken Trådar - essäer om textil, mode och feminism. Boken vänder sig till alla som är intresserade av mode, textil och handarbete. Vad är mode, och hur påverkar det våra liv? Det är inte bara människor som följer modet, utan även dockor.

Har ni tips på fler? De ska vara korta och markera midjan. Sy Lungt! Om rättssociologi introducerar ett innovativt tankesätt som bygger på att rättssociologi utgår från fyra dimensioner: * kodifierad statsrätt * sociala normer * rättslig praxis * social praxis.

RELATERADE BÖKOR