Pedagogiska samtal i psykiatrin : bemötande och behandling av personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Pedagogiska samtal i psykiatrin : bemötande och behandling av personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - Marie Julin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marie Julin
DIMENSIONERA
7,98 MB
FILNAMN
Pedagogiska samtal i psykiatrin : bemötande och behandling av personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.pdf
ISBN
1991782869410

BESKRIVNING

Boken presenterar ett pedagogiskt arbetssätt som kan öka förutsättningarna för att nå ett gott resultat. Ett pedagogiskt arbetssätt innebär att man utgår från individens faktiska funktionsnivå, att man utforskar individens tänkande och perspektiv. Utifrån detta kan man möjliggöra lärande och utveckling.I boken får du en enkel och användbar introduktion i det ofta komplexa arbetet med att stödja och motivera personer med neurospsykiatriska funktionsnedsättningar. Många exempel ges för att tydliggöra hur svårigheterna påverkar olika situationer.Sist i boken presenteras några längre fallbeskrivningar för att åskådliggöra hur man utifrån det pedagogiska perspektivet kan arbeta med personer som har en komplex problematik.

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är kopplade till hur hjärnan arbetar och fungerar och kan beskrivas som utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsnedsättningar. Vanliga diagnoser är ADHD, ADD, Tourettes, AST autismspektrumtillstånd och generella inlärningssvårigheter. ..neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Nedlasting para el ipad Pedagogiska samtal i psykiatrin : Bemötande och behandling av personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar..

Vid varje diagnos ges tydlig vägledning kring bemötande, även till anhöriga. Boken inleds med en genomgång av den psykiatriska vårdens utveckling och organisation, och i ett avslutande kapitel ... I vissa fall har man sökt hjälp inom vården och psykiatrin och där fått olika diagnoser och behandlingar.

RELATERADE BÖKOR