Entry Island

Entry Island - Peter May | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter May
DIMENSIONERA
10,67 MB
FILNAMN
Entry Island.pdf
ISBN
2990535386496

BESKRIVNING

Ny fristående kriminalroman av författaren bakom Lewis-trilogin»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Svewrige, SVT om Isle of Lewis-trilogin»Entry Island är en bok helt i min smak, som fängslar för stunden och bjuder på riktigt bra läsning.« | Johannas Deckarhörna»Det är så otroligt gripande alltihop att jag knappt klarar att lägga ifrån mig boken.« | Bokföring enligt Monika När det isolerade ösamhället Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam från Montréal. Affärsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invånare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet.Utredningen ser först ut att bli en formalitet, men när Sime träffar Kirsty överväldigas han av en märklig känsla. Trots att han vet att de inte kan ha träffats förut känner han igen henne. Det är något hos den mordmisstänkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen inom honom.I takt med att utredningen fortskrider börjar Sime hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, femhundra mil bort historier som hör till en fjärran värld men ändå tycks sträcka sig in i nuet, mot Entry Island och de mysterier som ön ruvar på.PETER MAY [f. 1951] är en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Le Prix Littéraire Cezam Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Entry Island är Peter Mays nya fristående kriminalroman.»Jag kan varmt rekommendera denna till alla som gillar Mays tidigare böcker - och även till alla övriga!« | Mest Lenas Godsaker»Peter May är skicklig skribent och han målar fram miljöerna och karaktärerna på ett levande sätt.« | Rosemari Södergren, Kulturbloggen»Miljöerna är som alltid fantastiskt beskrivna.« | Bokstunder»En modern mordhistoria som också ger en fascinerande glimt av en skamlig och ofta förbisedd del av Storbritanniens historia.« | The Independent »Peter May följer upp sin suveräna Lewis-trilogi med en lika uppslukande ny roman.« | The Times

Om du kom hit via en wikilänk , får du gärna ändra länken så att den hänvisar direkt till den avsedda sidan. Entry Island är Peter Mays nya fristående kriminalroman. »Jag kan varmt rekommendera denna till alla som gillar Mays tidigare böcker - och även till alla övriga!« | Mest Lenas Godsaker »Peter May är skicklig skribent och han målar fram miljöerna och karaktärerna på ett levande sätt.« | Rosemari Södergren, Kulturbloggen Entry Island is a terrific blending of two story lines: the classic murder investigation in Canada, and the Highland Clearances on the Isle of Lewis in the 18th century.

Entry Island is only accessible by ocean or air. När det isolerade ösamhället Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam från Montréal. Affärsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invånare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet. Pris: 139 kr.

RELATERADE BÖKOR