Räkna med kod - programmering i matematik

Räkna med kod - programmering i matematik En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
4,43 MB
FILNAMN
Räkna med kod - programmering i matematik.pdf
ISBN
9662842979311

BESKRIVNING

Under hösten 2018 ska elever på grundskolan och gymnasiet börja använda algoritmer och programmering för att lösa matematiska problem. I Räkna med kod får eleverna lära sig grundläggande programmering. Häftet kan användas fristående men också som ett komplement till våra läromedel Matte Direkt, Prio Matematik och Matematik Origo. Häftet består av 12 lektioner med följande innehåll: Lektion 1 – Print och de fyra räknesätten, Lektion 2 – Variabler, Lektion 3 – Input, Lektion 4 – For-satser, Lektion 5 – If-satser, Lektion 6 – If-satser med and och or, Lektion 7 – While-satser, Lektion 8 – Räknare, Lektion 9 – Listor, Lektion 10 – Slumptal, Lektion 11 – Python med Turtle, Lektion 12 – Nästlade satser. Till varje lektion finns teori, exempel och uppgifter. Uppgifterna har en tydlig koppling till matematik och finns på två nivåer. Tanken är att eleverna, när de löser uppgifterna, lär sig programmera samtidigt som de utvecklar sina matematikkunskaper. Till samtliga uppgifter finns facit. Förutom de 12 lektionerna innehåller Räkna med kod även ett antal aktiviteter. Aktiviteterna är större programmeringsuppgifter som bjuder in till diskussion och utforskande arbete.

Häftet består av 12 lektioner med följande ... I Räkna med kod får eleverna lösa matematiska problem med programmering och samtidigt lära sig grunderna i programmeringsspråket Python. Häftet består av 12 lektioner i programmering och riktar sig till elever på högstadiet och gymnasiet.

valde jag att koppla programmeringen till språklärande genom att prata om de olika begreppen de mötte vid programmeringen, samt till matematiken genom att upptäcka och utforska mönster. ...

RELATERADE BÖKOR