Prov eller bedömning? : Att tolka och använda provresultat och omdömen

Prov eller bedömning? : Att tolka och använda provresultat och omdömen - Anders Jönsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Jönsson
DIMENSIONERA
9,10 MB
FILNAMN
Prov eller bedömning? : Att tolka och använda provresultat och omdömen.pdf
ISBN
2872673880119

BESKRIVNING

Vad är prov respektive bedömning och varför ser de ut som de gör? Den mest grundläggande skillnaden består i att prov och bedömningar används för att dra slutsatser om olika saker. Genom prov vill man pröva elevernas kunskaper, medan man genom bedömning vill uppskatta kvaliteten på elevernas lösningar. Eftersom elevernas lösningar är observerbara kan de bedömas direkt och omdömen formuleras. Elevernas kunskaper är däremot inte omedelbart tillgängliga och måste därför mätas indirekt, genom att sammanställa resultat från provuppgifter till ett provresultat. Denna grundläggande skillnad ger i sin tur upphov till skillnader i hur prov och bedömningar utformas och genomförs, samt hur utfallet kan tolkas och användas.Prov och bedömning är alltså i grunden är olika saker, trots att man ibland använder dem som synonymer. Detta får konsekvenser för hur man tolkar provresultat respektive omdömen från bedömningar, samt hur man använder dem på ett rimligt sätt för formativa och summativa ändamål.Anders Jönsson är professor i didaktik vid Högskolan Kristianstad.

| Adlibris Boken Prov eller bedömning tar också upp hur man tolkar provresultat och knyter an till den aktuella diskussionen kring de nationella provens betydelse vid betygsättning. - Här klargörs varför det är så problematiskt att de nationella proven i högre grad förväntas styra lärarnas betygsättning. Prov och bedömning är alltså i grunden är olika saker, trots att man ibland använder dem som synonymer.

(Första upplagan). Malmö: Gleerups Antal sidor: 132 Lindström, Lars, Lindberg, Viveca & Pettersson Astrid (red.) (2013).

RELATERADE BÖKOR