Den interagerande människan

Den interagerande människan - Carl-Göran Heidegren, David Wästerfors | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carl-Göran Heidegren, David Wästerfors
DIMENSIONERA
11,63 MB
FILNAMN
Den interagerande människan.pdf
ISBN
1694848170548

BESKRIVNING

Människan blir ständigt involverad i andra människors handlande – med eller mot sin vilja, på ett engagerat eller oengagerat sätt, flyktigt eller under långa tidsperioder, medvetet eller omedvetet. Detta är en av utgångspunkterna inom interaktionismen.Vad är då interaktionism? Ett vanligt svar är mikrosociologi och socialpsykologi, där man studerar hur människor beter sig mot varandra, ansikte mot ansikte. Ett annat svar är tolkande sociologi, främst kvalitativa studier av mening och meningsskapande i mänskligt handlande. Bokens författare vill emellertid hävda att interaktionism är ett nödvändigt synsätt inom all sociologi. Struktur, kultur, klass, kön och ålder är abstrakta kategorier som behöver människor för att fyllas med blod och liv. Den interagerande människan introducerar interaktionismens mest kända tänkare, som Georg Simmel, och George Herbert Mead, men är också en introduktion till den forskning som detta perspektiv har inspirerat till. Den nya upplagan innehåller två nya kapitel, ett om Michail Bachtin och ett om begreppet karisma.  Författarna Carl-Göran Heidegren, professor, och David Wästerfors, lektor, är båda verksamma vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet.

Missarna jamar bara för oss Jamandet är en rest från kattungestadiet, då ungen sökte stöd hos sin mamma. Den interagerande människan: Amazon.es: Carl-Göran Heidegren, David Wästerfors: Libros en idiomas extranjeros Did you ever know the Den interagerande människan Kindle? Yes, this is a very interesting book to read. plus it is the best selling Den interagerande människan Download of the year.

Den nya upplagan innehåller två nya kapitel, ett om Michail Bachtin och ett om begreppet karisma. Den interagerande människan introducerar interaktionismens mest kända tänkare, som Georg Simmel, och George Herbert Mead, men är också en introduktion till den forskning som detta perspektiv har inspirerat till. Den nya upplagan innehåller två nya kapitel, ett om Michail Bachtin och ett om begreppet karisma. Den interagerande människan introducerar interaktionismens mest kända tänkare, som Georg Simmel, och George Herbert Mead, men är också en introduktion till den forskning som detta perspektiv har inspirerat till.

RELATERADE BÖKOR