Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet

Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet - Åsa Bartholdsson (red.), Eva Hultin (red.) | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Åsa Bartholdsson (red.), Eva Hultin (red.)
DIMENSIONERA
12,92 MB
FILNAMN
Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet.pdf
ISBN
1835659557425

BESKRIVNING

Arbete med sociala relationer, värdefrågor samt arbete för att främja barns och elevers fysiska och psykiska hälsa har en lång historisk tradition inom svensk skola. Hur de sociala, värdemässiga och hälsorelaterade frågorna har angripits, och vilken gestaltning de fått i olika skol- och förskolepraktiker har dock skiftat över tid. I den här boken studeras skolans och förskolans arbete med sociala relationer, konflikthantering och värdegrundsarbete som görs under benämningen Livskunskap, och/eller bedrivs utifrån manualbaserade program för social och emotionell träning. I skolans värld kommer ständigt nya program som rör exempelvis entreprenöriellt lärande eller läs- och skrivutveckling. Vad kan man lära inför mötet med dessa program, som gör anspråk på att lösa olika slags skol- och samhällsproblem, utifrån erfarenheter av de socioemotionella programmen? Det är en av flera viktiga frågor som författarna diskuterar i boken.Boken uppmuntrar till diskussioner, något som är avgörande både för att värna kvalitet i verksamheten, men också för att lärarna ska bibehålla det professionella initiativet när nya trender förs in på skolarenan. Åsa Bartholdsson är lektor i socialantropologi vid Högskolan Dalarna.Eva Hultin är docent och lektor i pedagogik vid Högskolan Dalarna.Andreas Bergh är lektor i pedagogik vid Örebro universitet, men är 2014–2016 verksam som postdok. i pedagogik vid Uppsala universitet.Tomas Englund är professor emeritus vid Örebro universitet och bedriver bland annat läroplansteoretisk och didaktisk forskning med inriktning mot utbildning som medborgerlig rättighet.Anna-Lena Englund är universitetsadjunkt i pedagogik och filosofie licentiat i sociologi. Hennes forskning är inriktad mot jämnårigsocialisation.Johanna Gustafsson Lundberg är docent och lektor i teologi och etik vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.Sara Irisdotter Aldenmyr är docent och lektor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna.Camilla Löf är lektor i barn- och ungdomsvetenskap med inriktning yngre barns lärande vid Malmö högskola.Anette Wickström är lektor i socialantropologi vid Linköpings universitet.

Den som får stöd och har goda […] Sociala relationer i skolan och läraren som ledare 7,5hp, UB30UU: Kursen behandlar förskolan/skolan som en arena för social interaktion. Kursen uppmärksammar olika typer av relationer som aktualiseras i förskolan/skolarbetet: barns och ungas relationer till varandra samt relationer mellan lärare, barn/elever och föräldrar. Isolerade på toppen och osedda i botten - professor Annika Härenstam berättar om relationsproblem i arbetslivet.

Fri frakt. Alltid bra priser och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR