Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism

Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism - Diana Lorenz | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Diana Lorenz
DIMENSIONERA
12,46 MB
FILNAMN
Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism.pdf
ISBN
6907628971906

BESKRIVNING

Boken beskriver hur stress och psykisk ohälsa upplevs hos barn och unga med autismspektrumtillstånd. Här får du många exempel på konkreta lösningar i vardagen, med särskilt fokus på skolmiljön, en miljö där många unga befinner sig en stor del av vardagen.Barn och unga med autism möter fler hinder i vardagen än andra. En brist på balans mellan förmåga och krav, höga stressnivåer och för lite återhämtning ger en ökad risk för psykisk ohälsa. Vad är det som stressar dem? Vad är annorlunda i sättet de upplever och bemästrar stress? Och det viktigaste: Hur kan vi hjälpa dem att hantera yttre påfrestningar och egna stressupplevelser? Långvarig stress utan återhämtning kan leda till depression och annan psykisk problematik. Boken hjälper dig att uppmärksamma dessa tecken och avgöra om ungdomen behöver söka läkarvård. Boken vänder sig till personal inom skolan, elevhälsan och andra verksamheter som arbetar med att stödja och vägleda ungdomar med neuropsykiatrisk problematik, liksom till föräldrar och andra närstående.Författaren Diana Lorenz är socionom och utbildad psykolog med lång erfarenhet av arbete med ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat inom ungdomspsykiatrin med inriktning mot neuropsykiatriska tillstånd. Hon är nu verksam som kurator inom Tema Neuro på Karolinska Universitetssjukhus, som föreläsare och handledare.

Du måste hasta från patient till patient utan en chans att ta en paus. Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism 77410867-O tor, aug 23, 2018 07:00 CET Stress bland unga med autismspektrumtillstånd. Det är huvudtemat i socionomen/psykologen Diana Lorenz nya bok som också heter "Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism" .

Här får du många exempel på konkreta lösningar i vardagen, med särskilt fokus på skolmiljön, en miljö där många unga befinner sig en stor del av vardagen. Stress och psykisk ohälsa hos unga med autism och Aspergers syndrom En uppdragsutbildning med Diana Lorenz. Ungdomar och unga vuxna med autismspektrumtillstånd stöter på fler hinder i vardagen än andra.

RELATERADE BÖKOR