Det flerstämmiga klassrummet - Att skriva och samtala för att lära

Det flerstämmiga klassrummet - Att skriva och samtala för att lära - Olga Dysthe, Lena Fyen Borlie | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Olga Dysthe, Lena Fyen Borlie
DIMENSIONERA
6,19 MB
FILNAMN
Det flerstämmiga klassrummet - Att skriva och samtala för att lära.pdf
ISBN
3329785196559

BESKRIVNING

Det flerstämmiga klassrummet är ett klassrum där lärarens röst bara är en av många som hörs, där eleverna lär av varandra och där både muntligt och skriftligt språk intar en central plats. I denna bok jämför författaren tre klasser. Gemensamt för alla tre är att läraren, oavsett vilket ämne han eller hon undervisar i, använder skrivande och samtal som viktiga redskap i undervisningen. Läsaren får möta elever från olika samhällen och etniska grupper och lärare som har modet att pröva nya metoder. Boken är avsedd för grundutbildning och fortbildning av lärare.

Dock tror jag att det, trots alla fördelar och positiva egenskaper hos denna typ av klassrum, finns många svårigheter och hinder som man måste ta hänsyn till för att kunna skapa flerstämmighet. Säljö (2014) skriver att människor behöver kommunicera för att kunna lära sig. Genom samtal sprids kunskaperna från individ till individ, från elev till elev.

av Olga Dysthe (Bok) 1996, Svenska, ... Logga in för att reservera.

RELATERADE BÖKOR