Hantera konflikter och förebygg våld : förhållningssätt och färdigheter - teori och praktik i skola och fritidshem.

Hantera konflikter och förebygg våld : förhållningssätt och färdigheter - teori och praktik i skola och fritidshem. - Karin Utas Carlsson, Anette Rosenberg Kimblad | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Karin Utas Carlsson, Anette Rosenberg Kimblad
DIMENSIONERA
7,35 MB
FILNAMN
Hantera konflikter och förebygg våld : förhållningssätt och färdigheter - teori och praktik i skola och fritidshem..pdf
ISBN
2848944826549

BESKRIVNING

Hantera konflikter och förebygg våld bygger på modern kunskap om konflikter; deras orsaker, dynamik och hantering. Konflikthantering i författarnas mening innefattar främjande av samarbete och goda relationer, förebyggande av destruktiv utveckling samt konstruktiv hantering av konflikter när de uppstår.En mängd författare ? forskare, teoretiker och praktiker ? har genom sina verk bidragit till denna bok där den praktiska delen är intimt förbunden med den teoretiska. Författarna förespråkar ett förhållningssätt som ser till allas behov och hittar andra vägar än tvång, hot och straff. Dialog och förhandling blir redskap. Medling är ett av dem. Ett avsnitt handlar om medling, ett annat om mobbning. En bilagedel ger underlag för lektioner, kurser och föredrag. Referenslistan innefattar rekommenderad litteratur samt webbadresser. Omfattande sak- och personregister hjälper läsaren att hitta.Bokens målgrupp är skolledning, all personal inom förskola, skola och fritidshem, personer som arbetar med barn och ungdom samt föräldrar. I den nya lärarutbildningen ingår i den utbildningsvetenskapliga gemensamma kärnan sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Boken lämpar sig för lärarstuderande i såväl teoretisk som praktisk utbildning.Författarna: Karin Utas Carlsson är nyligen pensionerad barn- och skolläkare samt fil.dr i pedagogik. Hon är författare till Lära leva samman, en omarbetad version av hennes avhandling, som finns i sin helhet på hennes hemsida www.tradet.org. Anette Rosenberg Kimblad är fritidspedagog. Hon har under många år arbetat med barn som av olika anledningar har ett avvikande beteende och därför oftare än andra hamnar i konflikt med sin omgivning. Hon har en magisterexemen i handikappvetenskap: Att arbeta med konflikthantering ? implementering och undersökning av en form av fokusgruppsamtal i skolan.

hos oss! Blod och jord i trettiotalet : kvinnorna och den antimoderna strömningen .pdf Hämta Bibi Jonsson. Boken om mig bok Ilon Wikland pdf.

Utas Carlsson, Karin, 1943- (författare) Alternativt namn: Carlsson, Karin Utas, 1943- ... 2011, Häftad. Köp boken Hantera konflikter och förebygg våld : förhållningssätt och färdigheter - teori och praktik i skola och fritidshem.

RELATERADE BÖKOR