Se på mitt sätt : om barn och unga med synnedsättning

Se på mitt sätt : om barn och unga med synnedsättning Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
3,85 MB
FILNAMN
Se på mitt sätt : om barn och unga med synnedsättning.pdf
ISBN
7070898894597

BESKRIVNING

Om ett litet barn har en svår synnedsättning, vilket stöd finns då för att det barnet skall kunna utvecklas och delta i de aktiviteter ?som finns under uppväxten?Svar på denna fråga finner du här. Se på mitt sätt vänder sig till dig som är förälder, arbetsterapeut, datatekniker, ögonläkare, pedagog eller student. Du får följa det lilla barnet från att vara nyfödd till att bli vuxen och delaktig i de aktiviteter som är en del av allas vardag.Författarna representerar olika professioner: arbetsterapeut, inredningsarkitekt, kulturgeograf, pedagog, psykolog och ögonläkare. Alla har lång erfarenhet av att arbeta med barn och unga med synned­sättning och delar här med sig av sina erfarenheter.Berättelsen om Lisa, som ger en inblick i hur det är växa upp ?och bli vuxen, inleder boken. Det avslutande kapitlet är skrivet av en ung kvinna med synnedsättning och handlar om hennes reflektioner kring sin uppväxt och de möjligheter och hinder som funnits under den tiden.Kapitlen däremellan handlar om: synutveckling och synfunktion att utforska omvärlden hur arbetet med barn och föräldrar sker då barnet har fått sin diagnos ljudets betydelse för att uppfatta omgivningen delaktighet i vardagens aktiviteter  den fysiska miljöns utformning för att underlätta delaktighet social delaktighet i skolan tekniken i skolan samt om organiseringen av processen ?och vikten av att man ser på helheten i barnets vardagsliv.

Riksorganisationen Unga med Synnedsättning (US) är Sveriges enda organisation av och för... nya sätt att ta in världen på var omvälvande på många sätt och har genom åren givit upphov till många tankar och diskussioner. För ett par år sedan fick jag möjlighet att skriva ett kapitel om ljudets betydelse i en bok om barn och unga med synnedsättning 2.

är barn och unga". Om man jämför med hur många synskadade det finns, enligt Synskadades riksförbund, finns det "ungefär 3 000 barn med synskador. Hylla: Synnedsättning; Titel och upphov : Se på mitt sätt : om barn och unga med synnedsättning ; Utgivning, distribution etc.

RELATERADE BÖKOR