Kulturmöten i matematikundervisningen : exempel från 41 olika språk

Kulturmöten i matematikundervisningen : exempel från 41 olika språk - Wiggo Kilborn, Madeleine Löwing | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Wiggo Kilborn, Madeleine Löwing
DIMENSIONERA
6,3 MB
FILNAMN
Kulturmöten i matematikundervisningen : exempel från 41 olika språk.pdf
ISBN
5528971606122

BESKRIVNING

Talens uppbyggnad skiljer sig avsevärt mellan olika språk och kulturer. I många stycken kan vi se det som andra sätt att tänka och tala matematik. För lärare i den svenska skolan kan detta vara problematiskt eftersom de inte känner till de metoder som eleverna och deras familjer har erfarenhet av och kunskap om från tidigare skolgång i sina hemländer.I boken lyfter författarna fram likheter och skillnader när det gäller skolans matematikundervisning i relation till elever med utländsk bakgrund. Områden som behandlas är bl.a. tal och begrepp, talens namn, grundläggande aritmetik samt klockan och kalendern. Bland språken finner läsaren arabiska, bosniska, dari, engelska, kinesiska, pashto, somaliska, spanska, tigrinska och vietnamesiska.Kulturmöten i matematikundervisningen vänder sig i första hand till lärare som undervisar elever med en annan kulturbakgrund. Den har sin givna plats som kurslitteratur i lärarutbildning och kompetensutveckling av verksamma lärare.

McIntosh, Alistair. Förstå och använda tal - en handbok. Talens uppbyggnad skiljer sig avsevärt mellan olika språk och kulturer.

För lärare i den svenska skolan är Kulturmöten i matematikundervisningen - exempel från 41 olika språk. Författare: Madeleine Löwing och Wiggo Kilborn.

RELATERADE BÖKOR