Datorspelsberoende

Datorspelsberoende - Sven Rollenhagen | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sven Rollenhagen
DIMENSIONERA
3,9 MB
FILNAMN
Datorspelsberoende.pdf
ISBN
9189053541371

BESKRIVNING

Bokens fokus ligger på dataspelsberoende enbart marginellt diskuteras alltså pengaspelsberoende och allmänt internetberoende. Datorspel har en egen kultur och dynamik. Gaming-kulturen är något nytt som vuxit fram och den har specifika särdrag. Hos de personer som ägnar sig åt detta finns ofta en noggrannhet och en seriös inställning till spelpassionen. Det blir en fråga om en hel livsstil och kultur som omgärdar dataspelen. Snygg grafik, välgjord musik och skickligt utformade stories är viktiga.Rollenhagen uppfattar dataspelsberoendet som en av vår tids stora utmaningar. Det medför mycket stillasittandeoch en rad fysiska problem. Det kan också leda till social fobi, depressioner, konflikter med anhöriga och svårigheter i skolan. Och här är vissa nyckelgrupper viktigare än andra. Men det finns vägar att komma ur beroendet, vilket författaren skriver om. I boken finns även konkreta råd omhur man skall hantera beroendet.Sven Rollenhagen är socionom med inriktning mot just datorspelsberoende. Även om boken handlar om svenska förhållanden, så är problemen internationella. Rollenhagen är också verksam internationellt.

Beskedet välkomnas av Anders Håkansson, läkare och professor i beroendemedicin vid Lunds ... Vi är en ideell riksorganisation som finns till för att hjälpa spelberoende och anhöriga. Alla medlemmar och engagerade inom organisationen har egen erfarenhet av att vara spelberoende eller anhörig.

Mottagningen kommer successivt att utöka vårdutbudet. Bortom moralpaniken: Finns det ens ett datorspelsberoende? Under tio års tid har KITs Thomas Arnroth samlat domar och dokument över det som beskrivs som en farsot i vår tid: Unga som mister kontrollen över sina liv på grund av datorspelande. Datorspelsberoende är extremt vanligt inom denna typ av underhållning. Du har säkert hört talas tidigare om spelberoende och det innefattar ju även datorspelsberoende, men även spelberoende på casino automater.

RELATERADE BÖKOR