Rädda lärare : om rädsla som hot och möjlighet

Rädda lärare : om rädsla som hot och möjlighet - Mikael Arevius, Henrik Olsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mikael Arevius, Henrik Olsson
DIMENSIONERA
6,16 MB
FILNAMN
Rädda lärare : om rädsla som hot och möjlighet.pdf
ISBN
4737012658629

BESKRIVNING

Det vi kallar stress kan egentligen stå för rädsla. Det kan vara rädsla för förändring, konflikter, att inte behärska undervisningen, att bryta mot skolkoden, att bedöma och sätta betyg, att våga visa sig själv och att bli synad. Författarna beskriver olika situationer där lärare kan känna rädsla på ett äkta och igenkännande sätt. De ger också handfasta råd och tips på hur man som lärare kan bryta negativa spiraler och hantera sin rädsla. Utgångspunkten är författarnas egna erfarenheter som lärare. Boken är rik på fakta och väl förankrad i situationer som kan uppstå i lärarens vardag.”Rädda lärare är en seriös och viktig bok om något så omedvetet och svårt som rädslan hos de vuxna i skolan. Att läsa denna bok kan vara det första steget till att bli en lärare som inte domineras av sin rädsla. Gör det!” Bodil Wennberg, leg. psykolog

Dock redovisas en rad olösta problem och särskilda krav som måste tillgodoses, om syftet med föräldrautbildningen skall kunna uppnås även för invandrare. Det sägs att det är av stor betydelse att invandrarnas egna organisationer deltar både i Risken att utsättas för hat och hot på internet hindrar var fjärde från att skriva vad de tycker i politiska frågor.

Det vi kallar stress kan egentligen stå för rädsla. Det kan vara rädsla för förändring, konflikter, att inte behärska undervisningen, att bryta mot skolkoden, att bedöma och sätta betyg, att våga visa sig själv och att bli synad. Nästan var femte lärare går till arbetet med känslor av obehag inför risken att utsättas för hot, våld eller andra trakasserier, visar Lärarnas Riksförbunds arbetsmiljöundersökningar.

RELATERADE BÖKOR