Skrivkonst

Skrivkonst - Suzanna Diskay, Hanna Feist-Wechselblatt | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Suzanna Diskay, Hanna Feist-Wechselblatt
DIMENSIONERA
9,96 MB
FILNAMN
Skrivkonst.pdf
ISBN
2595028927910

BESKRIVNING

Skrivkonst är lärarens inspiration och handledning för skrivundervisningen (i Svenska 1-3 på gymnasiet och motsvarande skolformer). Inspirationskällan är dels 29 konstverk från olika konstepoker dels Mönstertexter, ett urval av litterära texter och sakprosatexter. Elevernas samtal kring konstverken och mönstertexterna har två syften. De lär sig att se och tolka hur konstnärer och författare finner uttryck för sina tankar och känslor. Vidare får de använda sig av dessa insikter i sitt eget skrivande. Deras resonemang kring konstens och litteraturens uttrycksformer är upptakten till de varierade skrivuppgifterna i boken. Skrivkonst är en praktisk handledning med färdiga lektionsupplägg som är utvecklingsbara. De 29 konstverken i 4-färg finns även på den medföljande dvd:n. Där finns också kopieringsunderlag, bland annat Skrivarverktyg, Responsguide och utdrag ur skönlitteraturen samt Mönstertexter.

Den romerske diktaren Quintus Horatius Flaccus (65-8 f.Kr.) har ofta ansetts vara det antika Roms främste lyriker. Tack vare det ekonomiska stöd han fick av den inflytelserika Maecenas (vars namn givit upphov till ordet mecenat) kunde han ägna sig åt författarskapet på heltid. Hemsidan för Akademisk skrivkonst är nu under uppbyggnad (hösten 2019).

Inspirationskällan är dels 29 konstverk från olika konstepoker dels Mönstertexter, ett urval av litterära texter och sakprosatexter. Elevernas samtal kring konstverken och mönstertexterna har två syften. Har du drömt om att bli författare eller en vass reklamskribent? Gå en skrivarkurs och kom igång med skrivandet.

RELATERADE BÖKOR