Att möta vuxna närstående i sorgens tid : berättelser från palliativ vård

Att möta vuxna närstående i sorgens tid : berättelser från palliativ vård - Lars Sundberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Sundberg
DIMENSIONERA
6,75 MB
FILNAMN
Att möta vuxna närstående i sorgens tid : berättelser från palliativ vård.pdf
ISBN
7091924525290

BESKRIVNING

Att möta vuxna närstående i sorgens tidI livets slutskede sker ofta starka möten och viktiga samtal. Denna bok innehåller ett brett urval av konkreta fallbeskrivningar ? utan avkall på sekretess och etik. Arenan är palliativ vård där frågorna om liv och död, förlust och mening, blir mycket påtagliga och inte sällan smärtsamma. Berättelserna handlar om närstående till de drabbade patienterna och vårdens möten med dem. Som helhet förmedlas ett hoppfullt budskap: ?Ditt liv är kraftigt förändrat, men inte förstört.?Lars Sundberg, socionom och diakon, har tio års erfarenhet som kurator på en klinik i Norrköping för avancerad palliativ hemsjukvård. Huvuddelen av denna bok utgörs av 40 korta berättelser, med kommentarer och reflektioner, från hans samtalsarbete med närstående. Varje berättelse utgår från en patient i klinikens verksamhet som avlidit under perioden 2001-2008. Berättelsernas ordningsföljd är slumpvis. Exemplen är autentiska men maskerade för att skydda inblandade personer. Sättet att maskera texterna har genomgått en etisk prövning av Maria Friedrichsen, docent i palliativ medicin, som också skrivit bokens förord.Boken vänder sig i första hand till personal som helt eller delvis arbetar med palliativ vård i olika organisationer. Den kan också läsas av närstående och patienter med erfarenhet av livshotande sjukdom samt andra intresserade av ämnesområdet.

Syftet med den palliativa vården är att du ska ha det så bra som möjligt på alla sätt trots sjukdomen. Att möta vuxna närstående i sorgens tid: berättelser från palliativ vård (Häftad, 2011) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 3 butiker SPARA på ditt inköp nu! Att möta vuxna närstående i sorgens tid - Berättelser från palliativ vård. Att möta vuxna närstående i sorgens tid : berättelser från palliativ vård / Lars Sundberg. Sundberg, Lars, 1957- (författare) ISBN 9789174651706 Publicerad: Visby : Nomen : cop.

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Studier visar att välinformerade närstående efteråt är mer nöjda med vården och att de också tillbringat mer tid på sjukhuset hos patienten (61). När det står klart att patienten inte kommer att överleva behöver de närstående förvissas om att den svårt sjuka inte har smärta, andnöd eller lider på annat vis samt att hen kommer att få bästa möjliga omvårdnad (62). Fackbiblioteket : Glömt koden.

RELATERADE BÖKOR