Vidga vetandet - Teori, metod och argumentation i samhällsvetenskapliga undersökningar

Vidga vetandet - Teori, metod och argumentation i samhällsvetenskapliga undersökningar - Rolf Lind | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Rolf Lind
DIMENSIONERA
4,75 MB
FILNAMN
Vidga vetandet - Teori, metod och argumentation i samhällsvetenskapliga undersökningar.pdf
ISBN
2226593675962

BESKRIVNING

I den här boken behandlas utformningen av vetenskapliga under­sökningar med utgångspunkt i tre exempel på samhällsvetenskaplig forskning. Med grund i forskningsexemplen diskuteras fyra fundament i arbetet med en undersökning: • Problematisering – hur forskningsproblem definieras. • Teorier – hur teorier, modeller och begrepp används. • Metoder – hur undersökningar utformas och genomförs. • Argumentation – hur underlag och slutsatser presenteras.Forskningsexemplen exemplifierar viktiga val och visar på en del av de handlingsmöjligheter som finns när en vetenskaplig undersökning ska genomföras. Genomgående framhålls att de val som görs är tydligt redovisade och bildar en sammanhängande helhet.I den andra, utvidgade och reviderade upplaga av Vidga vetandet har kapitlen som behandlar forskningsarbetets fundament disponerats om för att tydliggöra vilken funktion de har i en undersökning. Kapitlet som behandlar hur undersökningar genomförs har kompletterats med avsnitt om skrivande och vetenskaplig formalia. Vidare har ett kapitel som ger en introduktion till vetenskapsteoretiska frågor tillkommit.Boken kan användas i metodkurser och i samband med uppsatsskrivande inom olika samhällsvetenskapliga ämnen.

Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner. Vidga vetandet: en introduktion till samhällsvetenskaplig forskning, Rolf Lind, ...

Teori och praktik 112 ... samhällsvetenskapliga undersökningar. Den här boken har blivit en klassiker inom området samhällsvetenskapliga forskningsmetoder.

RELATERADE BÖKOR