London : En berättelse om en stad

London : En berättelse om en stad - Gunnar Pettersson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gunnar Pettersson
DIMENSIONERA
10,80 MB
FILNAMN
London : En berättelse om en stad.pdf
ISBN
6979325477242

BESKRIVNING

Du har säkert varit i London fler gånger än du kan räkna. Du kanske till och med har jobbat där ett par år, bott i Hampstead en sväng och blivit stammis på den där mysiga italienska restaurangen. Du kanske talar en passabel mockney, till och med. Men hur mycket vet du egentligen om London? Antagligen mindre än du tror. Här får du lära dig allt du behöver: hur mycket cricketplanen på Lords lutar. Varför södra London har så dåligt rykte. Hur och var man bäst gör entré i staden. Gunnar Pettersson är författare, journalist och översättare. Han har skrivit både prosa, radiodramatik och essäistik. Hans senaste bok är Mannen som kom tillbaka från de döda, om skandalförfattaren Gustaf Ericsson (2000).London är inte en stad utan många. Det kan man i och för sig säga om alla större städer, men det är särskilt sant om London, som består av en mängd små byar och tätorter som genom århundrandena har vuxit ihop till en metropol.London är också en världsstad. Storbritanniens koloniala epok gjorde London till huvudstad inte bara i en nation utan ett imperium, vilket naturligtvis satt sin prägel på mat, musik och språk, långt efter att imperiet blivit historia. London är en svensk stad. Statistiken är osäker, men det bor lika många svenskar i London som i en medelstor svensk stad. Östgötska, skånska, stockholmska och pitemål blandas med vietnamesiska, mandarin och swahili i den hälsovådliga tunnelbanan.London är politik, mat, ovanliga och vanliga sporter, en stad som konstigt nog har ganska dålig musiksmak, en stad som från att ha varit det oätligas metropol i världen blivit ett gastronomiskt centrum.London en berättelse om en stad är en medryckande blandning av självbiografi och reseskildring, skriven av en bofast sedan snart femtio år, en författare som genom sin nyfikenhet lyckas befinna sig både på utsidan och insidan på en gång.

Jan Eklund läser en ny bok om den stora invandrarstaden som vi alla en gång längtat till. London är staden där det talas trehundra språk, beskylld för att vara fasansfullt omusikalisk, där tjugo minuter i tunnelbanan är detsamma som att röka en cigarrett, ett socialdemokratiskt centrum som röstar ja till att stanna kvar i EU i ett konservativt England som inte vill annat än att dra sig ur, och som varje år besöks av en halv miljon svenskar. London: en berättelse om en stad (Inbunden, 2018) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker Betala inte för mycket - SPARA nu! Du har säkert varit i London fler gånger än du kan räkna. Du kanske till och med har jobbat där ett par år, bott i Hampstead en sväng och blivit stammis på den där mysiga italienska restaurangen.

Du kanske talar en passabel mockney, till och med. Men hur mycket vet du egentligen om London? Antag... London: en berättelse om en stad (2018) Översättningar (urval) Breyten Breytenbach: En tid i paradiset (Norstedt, 1986) Bobbie Ann Mason: I fält (In country) (Norstedt, 1986) Tom Wolfe: Fåfängans fyrverkeri (The bonfire of the vanities) (Norstedt, 1988) Hanif Kureishi ... Två städer (engelsk originaltitel: A Tale of Two Cities) är en historisk roman i tre delar skriven av Charles Dickens och utgiven 1859.Den utkom på svenska första gången 1890 under titeln En berättelse om två städer.Romanen har sålt i över 200 miljoner exemplar.

RELATERADE BÖKOR