Arbete i offentlig förvaltning

Arbete i offentlig förvaltning - Ulrik von Essen | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulrik von Essen
DIMENSIONERA
10,8 MB
FILNAMN
Arbete i offentlig förvaltning.pdf
ISBN
4444780683305

BESKRIVNING

I denna bok beskrivs och diskuteras arbetet i offentlig förvaltning och tjänstemannarollen. Tyngdpunkten i framställningen ligger på ärendehandläggningen i förvaltningsmyndigheter, såväl statliga som kommunala. Här förklaras på ett enkelt sätt inte bara vad myndigheterna måste göra, utan också varför samt vilka regelverk som styr detta. Myndigheternas verksamhet sätts alltså in i ett större sammanhang. De regler och principer som gäller för ärendehandläggningen kopplas därför även till sådant som myndigheternas ställning i den offentliga organisationen, deras förhållande till politiska organ och domstolar samt deras servicefunktion. Stort utrymme ges även åt offentlighetsprincipen, dvs. reglerna om allmänna handlingar och sekretess.Förutom till yrkesverksamma inom staten och kommunerna så vänder sig boken till högskolestuderande inom de program där kunskap om de förvaltningsrättsliga regelverken krävs.

Tyngdpunkten i framställningen ligger på ärendehandläggningen i förvaltningsmyndigheter, såväl statliga som kommunala. Här förklaras på ett enkelt sätt inte bara vad myndigheterna måste göra, utan också va... Forskningsmetoder i offentlig förvaltning (15 hp) Självständigt arbete för kandidatexamen i offentlig förvaltning (15 hp) Vårterminen.

2009/10:175 (pdf 1 MB) I 2010 års förvaltningspolitiska proposition lägger regeringen fram mål och riktlinjer för det fortsatta arbetet med i första hand den statliga förvaltningen. Offentlig förvaltning i arbete vill ge en levande bild av vad som ligger i de ofta använda värdeorden rättsäkerhet, proffessionalism, kvalitet och effektivitet. Samtidigt konkretiseras förvaltningslagen och alla de handläggningsregler som finns där. Arbete i offentlig förvaltning av Ulrik von Essen ( Bok ) 2018, Svenska, För vuxna Ämne: Förvaltning, Samhällsvetenskap, Statsförvaltning, Sverige, Arbete i offentlig förvaltning (Häftad, 2018) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 6 butiker Betala inte för mycket - SPARA nu! Arbete i offentlig förvaltning / Ulrik von Essen.

RELATERADE BÖKOR