BB-krisen : sveket vid livets början

BB-krisen : sveket vid livets början - Lisa Bjurwald | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lisa Bjurwald
DIMENSIONERA
12,4 MB
FILNAMN
BB-krisen : sveket vid livets början.pdf
ISBN
6794277480413

BESKRIVNING

  "Årets bästa reportagebok kan bli en historisk vändpunkt" Aftonbladet  "En kris för jämställdheten och ett tecken på seglivade patriarkala strukturer" Expressen  "Inte en dag för tidigt" Journalisten  "Boken är den första i sitt slag (...) tar upp en efterlängtad plats som en beskrivning av kvinnors villkor, i Sverige, i dag" Göteborgs-Posten  "Berättelserna finns, genom Lisa Bjurwalds gedigna arbete har de nu också fogats in i en journalistisk granskning som lämnar en både förtvivlad, förbluffad och ursinnig men också med samma förlösande hopp som när metoo sprängde sig lös." Västerbottens-Kuriren  "En granskning som framkallar förlossningssmärtor" Hela HälsinglandDen första djupgående granskningen av krisen i svensk förlossningsvårdGravida som tvingas föda i snödrivor längs norrländska landsvägar. Spädbarn och mödrar som skadas vid kaotiska förlossningar. Vårdpersonal som gång på gång slår larm om patientsäkerheten utan att något händer.Hur kunde det gå så fel och hur kan det största som sker i människans liv värderas så lågt?I BB-krisen sveket vid livets börjansöker journalisten och författaren Lisa Bjurwald svaren. I denna unika granskning intervjuas mödrar, barnmorskor, läkare, psykologer och politiker från hela Sverige. Bilden är tydlig: Det handlar inte om en tillfällig kris, utan om ett permanent nödläge. Spädbarn dör eller hjärnskadas för livet och berättigad oro viftas bort som sjuklig fobi. Kvinnor utsätts för övergreppsliknande, ifrågasatta metoder och får sina kroppar förstörda. Utan chans till upprättelse, och utan att deras skador förs in i statistiken.BB-krisenavtäcker en verklighet som är värre än vad som hittills varit känt. Men boken är också berättelsen om ett folkligt uppror och en skarp appell för hur förlossningsvården måste förändras.

Spädbarn och mödrar som skadas vid kaotiska förlossningar. Vårdpersonal som gång på gång slår larm om patientsäkerheten utan att något händer. BB-krisen: "Förlossning i taxi klassas som perfekt" Publicerad 17 okt 2019 kl 17.55 Lisa Bjurwald är författare till den nyutkomna boken "BB-krisen - sveket vid livets början". BB-krisen : sveket vid livets början av Lisa Bjurwald.

Spädbarn samt mödrar som skadas vid kaotiska förlossningar. Vårdpersonal som gång på gång slår larm om patientsäkerheten utan att något händer. Livesändning: BB-krisen - sveket vid livets början med Lisa Bjurwald.

RELATERADE BÖKOR