Ambivalenser och maktordningar : feministiska läsningar av nyliberalism

Ambivalenser och maktordningar : feministiska läsningar av nyliberalism - Siv Fahlgren, Katarina Giritli Nygren, Lena Martinsson, Diana Mulinari, Sara Nyhlén, Kerstin Sandell, Lena Sawyer, Angelika Sjöstedt Landén | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Siv Fahlgren, Katarina Giritli Nygren, Lena Martinsson, Diana Mulinari, Sara Nyhlén, Kerstin Sandell, Lena Sawyer, Angelika Sjöstedt Landén
DIMENSIONERA
7,87 MB
FILNAMN
Ambivalenser och maktordningar : feministiska läsningar av nyliberalism.pdf
ISBN
5671413283426

BESKRIVNING

De nyliberala mönster som breder ut sig över Sverige idag behöver utforskas och granskas. Som feministiska genusforskare vill vi undersöka och diskutera den betydelse de får för (o)jämlikheter och (o)jämställdheter, för aktivism, civilsamhälle och inte minst för den feministiska kritikens villkor. Vi vill synliggöra och bråka med sådana både emotionellt motbjudande och samtidigt lockande förändringar som vi själva dessutom upplever oss inbegripna i. Vi vill dra fram dem i ljuset och granska dem. Vi har samlats för att undersöka rådande maktordningar och de ambivalenser och paradoxer de skapar i termer av begränsningar och öppningar, förtryck och möjligheter.Ur innehållet:Feministiska läsningar av nyliberalism begrepp och grepp om samtiden Nyliberal styrning och ideologi i offentlig verksamhetAmbivalenta feministiska positioner i en nyliberal akademi Tillståndet som förlorade sitt namn men fick en fungerande lösning Hur det känns när strukturer kryper in under skinnet Femininitet och agens i nyliberala styrningsnätverkR som i rasism, F som i feminism Den aktiv/istiska företagaren En annan värld är möjlig

Ambivalenser och maktordningar: Feministiska läsningar av nyliberalism. Siv Fahlgren, Diana Mulinari & Angelika Sjöstedt Landén (red.). Ambivalenser och maktordningar : Feministiska läsningar av nyliberalism.

By Fahlgren Siv, Diana Mulinari and Sjöstedt Landén Annika. Topics: Sociologi, nyliberalism, kön, feminism ... I ett UR-program i TV presenterades antologin "Ambivalenser och maktordningar" och det var undertiteln som tilldrog sig mitt intresse: "Feministiska läsningar av nyliberalism".

RELATERADE BÖKOR