Trygghet och studiero : en skola fri från kränkningar

Trygghet och studiero : en skola fri från kränkningar - Jan Melander | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Melander
DIMENSIONERA
9,23 MB
FILNAMN
Trygghet och studiero : en skola fri från kränkningar.pdf
ISBN
5682844574998

BESKRIVNING

Trygghet och studiero har som syfte att ge lärare och skolledare ett handfast stöd i arbetet med att förebygga och ingripa mot kränkningar i skolmiljön. Skolans rättsliga ansvar klargörs i boken utifrån de övergripande principer som lagstiftaren har fastslagit. De juridiska resonemangen illustreras med talrika exempel från skolans vardag och med tydliga kommentarer och förklaringar. I framställningen har inarbetats forskning om bl.a. nätmobbning och könsskillnader mellan pojkars och flickors beteendemönster. Särskild uppmärksamhet ägnas framgångsfaktorer på vägen mot trygghet och studiero.Genom tredje upplagan uppmärksammas det viktiga samhällsproblemet med hot och våld i skolan. I det nyskrivna femte kapitlet ges konkreta rättsliga råd om vad som kan göras när det gått för långt. Även konfliktlösande strategier behandlas.

Trygghetsgruppen arbetar främst förebyggande, man pejlar av hur läget är på skolan. Trygghetsgruppen följer också upp… Skolan arbetar aktivt med att motverka kränkningar och all personal blir utbildade kring hantering av kränkningsärenden enligt skolans rutiner.

Var och en har ett personligt ansvar för att så sker. Trygghet och studiero : en skola fri från kränkningar / Jan Melander. Melander, Jan, 1970- (författare) ISBN 9789139114970 Upplaga 1 Publicerad: Stockholm : Wolters Kluwer, 2016 Publicerad: Stockholm : Wolters Kluwer, 2016 Trygghet och studiero : en skola fri från kränkningar Jan ...

RELATERADE BÖKOR