Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning

Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning - Rolf Lidskog, Fuat Deniz | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Rolf Lidskog, Fuat Deniz
DIMENSIONERA
5,85 MB
FILNAMN
Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning.pdf
ISBN
6588396158475

BESKRIVNING

Denna bok behandlar mångkulturalism som socialt fenomen och politisk utmaning. Dagens samhälle kännetecknas av kulturell mångfald, vilket gör att kunskap om detta område är nödvändigt för att förstå och verka i detta samhälle. Författarna formulerar inte ett färdigt förslag för hur ett mångkulturellt samhälle bör se ut, utan ger istället redskap för att reflektera över den kulturella mångfalden och öppna upp för samtal om vilket samhälle som vi vill vara med och skapa.Läs merVarför är kulturell tillhörighet viktig? Kan man tillhöra flera kulturer samtidigt och hur gör man när de krockar? Söker kulturer alltid kontrollera sina medlemmar? Varför är vissa kulturmöten fredliga och berikande och andra våldsamma och destruktiva?Att förena social sammanhållning, politiskt inflytande och kulturell mångfald är förknippat med en mängd svårigheter. Många kulturella grupper drabbas av utanförskap i form av underordning, diskriminering, segregering och rasism. Även inom kulturella grupper finns ojämlikhet och maktrelationer, som till exempel kan visa sig i tvångsgifte, könsstympning, och fundamentalistisk religionsfostran. Samtidigt är kultur inte bara något som begränsar oss som individer och grupper, utan den hjälper oss att skapa meningsfulla liv. Samhället och individen är otänkbara utan kultur, eftersom det är genom kulturer som vi förstår såväl oss själva som andra. Den här boken är en grundläggande introduktion i mångkulturalism. Den är relevant för kurser och program med inriktning på samhällsarbete, människovårdande yrken och utbildningOm författarnaRolf Lidskog är fil.dr i sociologi och teol.dr i etik och arbetar som professor vid Örebro universitet. Fuat Deniz var fil.dr i sociologi och arbetade som universitetslektor vid Örebro universitet.

Brodera på linne bok Monica Hallén pdf. Bröd bok .pdf Bernd Armbrust. Mångkulturalism av Lidskog, Rolf: Denna bok behandlar mångkulturalism som socialt fenomen och politisk utmaning.

11 Man bör förhindra förekomsten av motsättningar mellan - Nutida och historiska perspektiv på migrationens orsaker och effekter - Sociala kapitalets betydelse för främjande av hälsa och "minska hälsotappet" i samband med migrationen ... Mångkulturalism - socialt fenomen och politisk utmaning; Förlag: Malmö: Liber; Upplaga: Senaste upplagan; DEMOKRATI, SVENSKLÄRARUTBILDNING OCH MÅNGKULTURALISM 95 att olika kulturer existerar inom ett och samma område eller samhälle.

RELATERADE BÖKOR