Djursholm : Sveriges ledarsamhälle

Djursholm : Sveriges ledarsamhälle - Mikael Holmqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mikael Holmqvist
DIMENSIONERA
11,9 MB
FILNAMN
Djursholm : Sveriges ledarsamhälle.pdf
ISBN
6457938916858

BESKRIVNING

Djursholm har alltsedan dess grundande år 1889 varit hem för ledare inom konst, akademi, förvaltning och framför allt näringsliv.Djursholm är ett samhälle med en unik aura och förmåga att socialt upphöja sina invånare till ledare, särskilt de barn och ungdomar som växer upp där. Författaren Mikael Holmqvist, som intervjuat ett stort antal boende och arbetande i Djursholm och genomfört omfattande fältstudier i samhället under flera års tid, undersöker flera viktiga frågor som beteckningen Sveriges ledarsamhälle väcker, med betoning på hur Djursholm påverkar det övriga Sverige i en social, moralisk och politisk bemärkelse.Mikael Holmqvists bok är inte bara angelägen för att förstå Djursholm och liknande samhällen och deras betydelse, utan också för att beskriva det Sverige som håller på att bli till.

Enligt Holmqvist är Djursholm en konsekrati - i motsats till meritokrati som ofta framhålls som ett eftersträvansvärt ideal i ... Mikael Holmqvist, Djursholm: Sveriges ledarsamhälle. Stockholm: Atlantis, 2015 Om stadsdelen Djursholm dyker upp i ett samtal så vet de flesta att Djursholm (som ligger i Danderyds kommun) är platsen där de mest välbeställda i Sverige bor och ofta uttrycker folk sig en smula nedvärderande om dessa rika människor, födda med en Djursholm - Sveriges ledarsamhälle.

Köp Djursholm : Sveriges ledarsamhälle av Mikael Holmqvist på Bokus.com. Djursholm. Sveriges ledarsamhälle Djursholm har alltsedan dess grundande år 1889 varit hem för ledare inom konst, akademi, förvaltning och framför allt näringsliv.

RELATERADE BÖKOR