Modernitetens följder

Modernitetens följder - Anthony Giddens | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anthony Giddens
DIMENSIONERA
5,8 MB
FILNAMN
Modernitetens följder.pdf
ISBN
8691313715791

BESKRIVNING

Den brittiske sociologiprofessorn Anthony Giddens är en av samtidens mest inflytelserika samhällsteoretiker. I Modernitetens följder redogör han för sin syn på det moderna samhällets tveeggade karaktär. Han menar att utvecklingen av de moderna samhällsinstitutionerna visserligen har lett till större möjligheter för människorna att leva ett tryggt och rikt liv, men samtidigt har moderniteten också en dyster sida som kommer till uttryck i bl.a. hoten om miljöförstöring och den militära och vapenteknologiska utvecklingen. Giddens menar att vi ännu inte nalkas ett postmodernt samhälle, utan att vi mot slutet av det tjugonde århundradet i stället är på väg mot det han kallar ett högmodernt samhälle i vilket följderna av moderniteten är mer påtagliga och universella än någonsin tidigare i historien. Modernitetens följder vänder sig till alla som är intresserade av det moderna samhällets utveckling.Boken lämpar sig utmärkt på universitets- och högskolekurser på alla nivåer inom de samhälls- och beteendevetenskapliga ämnena.

Boken lämpar sig utmärkt på universitets- och högskolekurser på alla nivåer inom de samhälls- och beteendevetenskapliga ämnena. Finns på följande bibliotek. 0 av 4 exemplar finns att låna, 2 reservationer i kö, Modernitetens följder / Anthony Giddens ; översättning: Joachim Retzlaff.

Innebörden tolkas rätt fritt och olika i olika discipliner och synsätt. Ordet modern användes i dess latinska namn (modernus) redan runt år 400 för att markera skillnaden mellan nuet, det nuvarande kristna samhället och det dåvarande, det romerska och, i Sverige hedniska, trossamhället. 6.3 Modernitetens följder, mobilen som symboliskt medel och expertsystem .....

RELATERADE BÖKOR