Ny i kommunal verksamhet? En guide för dig som undrar var du hamnat

Ny i kommunal verksamhet? En guide för dig som undrar var du hamnat - Helena Meier | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Helena Meier
DIMENSIONERA
12,41 MB
FILNAMN
Ny i kommunal verksamhet? En guide för dig som undrar var du hamnat.pdf
ISBN
9843485860600

BESKRIVNING

Att jobba kommunalt är väldigt stimulerande, men det är inte alltid så enkelt att förstå hur en politiskt styrd organisation fungerar. Den här boken ger en enkel introduktion till varför kommuner gör det de gör, hur de styrs och hur det här med att fatta beslut fungerar. Den berättar också om offentlighetsprincipen, vad man ska göra när någon vill ta del av en allmän handling och vad sekretess betyder. Boken vänder sig till alla som snabbt vill få ett hum om hur en kommun fungerar eller som vill få en sammanfattning av den grundläggande kommunala juridiken.

Målgrupp Personer som har behörighet till FASIT. Endast kommunala verksamheter.

En helt vanlig tisdag men ännu tydligare när det krisar som nu. Personalen i äldreomsorgen, i sjukvården, i barnomsorgen, i skolan, på fritids, på bussarna, i lantbruket, lokalvårdarna, de personliga assistenterna och många fler, spelar en ofantligt viktig roll för att få vårt samhälle att fungera i vardagen, så som vi kände till den innan ... Sveriges kommuner utför en omfattande verksamhet som utgör cirka en femtedel av BNP (Häggroth & Peterson, 1999, s 108).

RELATERADE BÖKOR