Blunda inte : att förebygga sexuella övergrepp

Blunda inte : att förebygga sexuella övergrepp - Martin Eidensten | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Martin Eidensten
DIMENSIONERA
9,32 MB
FILNAMN
Blunda inte : att förebygga sexuella övergrepp.pdf
ISBN
7181415898666

BESKRIVNING

Vuxenvärldens ansvar är stort – både för att förebygga sexuella övergrepp och för att lyssna och agera när något inträffat. Men vuxna väljer ofta att blunda. Blunda inte är en bok som vill få vuxna att öppna ögonen.Exakt hur många unga som utsätts för sexuella övergrepp är omöjligt att säga, men på gymnasiet är uppskattningen en av fem. Bland unga 16–29 år fyra av tio. #Metoo-debatten hösten 2017 bekräftade hur oerhört vanligt det är och att unga är extra utsatta.Boken Blunda inte – att förebygga sexuella övergrepp består av två delar. Den första fokuserar på kunskap om sexuella övergrepp och tar bland annat upp hur vanligt det är, vilka som utsätts, relevanta lagar samt betydelsen av normer och språk. I den andra delen finns konkreta tips och vägledning för hur övergrepp kan förebyggas och hur unga som utsatts kan bemötas.Boken varvar forskning och undersökningar med författarens egen erfarenhet som fältassistent. Den innehåller också många tips på fördjupning, främst med utgångspunkt i författarens eget referensmaterial, men det kan också vara filmer och radioprogram som kan fungera som en ingång till samtal med unga.Blunda inte riktar sig främst till dig som på något sätt arbetar eller vill arbeta med barn och ungdomar. Oavsett om det är som fältassistent, kurator, lärare, skolledning, elevhälsoteam, personal på boende för ensamkommande, idrotts- eller fritidsledare, hem för vård och boende eller i någon annan kapacitet. Men den passar också för dig som är förälder. Främst för att öka dina kunskaper om sexuella övergrepp men även för att lättare se hur verksamheter där ditt eller dina barn deltar jobbar med dessa frågor och, om det behövs, ställa krav på dem.Författaren Martin Eidensten är ingenjören som skolade om sig till socionom och arbetar sedan 2014 som fältassistent i Farsta stadsdel i Stockholm stad. Martin är även aktiv i Föreningen Storasyster, som arbetar med stöd till personer utsatta för sexuella övergrepp.

Barn som är under 15 år får inte utsättas för sexuella handlingar alls av någon äldre tonåring eller vuxen person. Det gäller även om barnet skulle säga att det vill eller på annat sätt visa att det är med på vad som händer. Blunda inte är en bok som vill få vuxna att öppna ögonen.

Läs mer Blunda inte! : att förebygga sexuella övergrepp Första upplagan : Stockholm : Gothia fortbildning : [2018] : 132 sidor : ISBN: 978-91-88099-90-7 Obligatorisk Se bibliotekets söktjänst. Inget att vänta på : handbok för våldsförebyggande arbete med barn och unga Berg Lena, Loftsson Magnus, Hyllander Klas Pris: 119 kr.

RELATERADE BÖKOR