Ex: Migrationsmemoar 1977-2018

Ex: Migrationsmemoar 1977-2018 - Hynek Pallas | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hynek Pallas
DIMENSIONERA
6,59 MB
FILNAMN
Ex: Migrationsmemoar 1977-2018.pdf
ISBN
1677532104341

BESKRIVNING

Det finns lika många historier om exil och migration som det finns personer som har flytt eller växt upp i utvandrade familjer. Det här är en av dem. I sex personliga essäer spårar Hynek Pallas vilka avtryck erfarenheten av exil och migration har lämnat i det svenska samhället. Var finns migrationen i den moderna svenska identiteten? Syns den i svensk kultur? Och hur kan nationalismen växa sig allt kraftigare samtidigt som migrationserfarenheten a r en stor del av många svenskars liv?Vi får följa med från hemspråksundervisningen i tjeckiska under 80-talet till en tonårings möte med Ingmar Bergman. Från svenska småstäder till europeiska huvudstäder. Från farföräldrarnas flykt från nazisternas koncentrationsläger till föräldrarnas flykt från kommunismens diktatur. Från 70-talets mångkulturpolitiska arkitekter till dagens åtstramande flyktingpolitik.  Hynek Pallas har skrivit en komplex och närgången idébok om ett av vår tids mest politiserade och infekterade ämnen migration.

Hynek Pallas föddes 1975 i Prag. Han arbetar som journalist och kritiker, främst inom samhälle och film. Ex: Migrationsmemoar 1977 - 2018.

79:-Lägg i kundkorg. Little big man DVD. 2018, Inbunden.

RELATERADE BÖKOR