Stad i rörelse : stadsomvandlingen och striderna om Haga och Christiania

Stad i rörelse : stadsomvandlingen och striderna om Haga och Christiania - Håkan Thörn | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Håkan Thörn
DIMENSIONERA
10,41 MB
FILNAMN
Stad i rörelse : stadsomvandlingen och striderna om Haga och Christiania.pdf
ISBN
7664362088919

BESKRIVNING

På 1970-talet etablerades Christiania i Köpenhamn och Haga i Göteborg som skandinaviska centrum för urban alternativkultur och politisk aktivism. Stadsdelarna blev också hem för människor som av olika skäl befann sig i Folkhemmets sociala utkanter. I dag är Haga en gentrifierad stadsdel, medan Christiania fortfarande utgör en fristad.Stad i rörelse är boken om striderna kring Christiania och Haga, som engagerar Slumstormare och Husnallar, punkare och hippies, arkitekter och byråkrater, ockupanter och pensionärer. Strider som ytterst handlar om ett större skifte i styrningen av staden, som leds av politiska och ekonomiska intressen. Hagas och Christianias historier ger en bakgrund för att förstå den stadsomvandling som i dag äger rum världen över. Vem äger rätten till staden?

Larsson, B., Letell, M. and Thörn ... Det är komplexa fenomen Håkan Thörn analyserar i sin bok Stad i rörelse - Stadsomvandlingen och striderna om Haga och Christiania.

LÄSVÄRT ... Stad i rörelse: Stadsomvandlingen och striderna om Haga och Christiania - ny bok av Håkan Thörn Posted on May 19, 2013 by urbanastudier Under 1970- och 1980-talen var Haga och Christiania Skandinaviens kanske två viktigaste centra för sociala rörelser och alternativkultur. Håkan Thörn är professor i sociologi. Han är också koordinator för Forum för forskning om civilsamhälle och sociala rörelser (CSM) och ansvarig för temat Social Relations vid Centre for Globalization and Development at Gothenburg University .Han doktorerade i Göteborg 1997.

RELATERADE BÖKOR