Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa

Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa - Anna-Lena Lodenius | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna-Lena Lodenius
DIMENSIONERA
3,41 MB
FILNAMN
Vi säger vad du tänker : högerpopulismen i Europa.pdf
ISBN
8204940245759

BESKRIVNING

Frasen brukar användas av politiker som hävdar att de för den vanliga människans talan gentemot etablissemanget. Detta är populismens kärna: att den avgörande klyftan i samhället går mellan folket och eliten.Högerpopulismen har fått sitt genombrott i europeisk politik. Partier som Ukip, Fremskrittspartiet, Sverigedemokraterna och Front National är i dag maktfaktorer. I EU snickras febrilt på ett bredare samarbete. De är inte antidemokrater, och noga med att inte framstå som extremister. De lockar enorma väljargrupper med invandringsfientliga och antifeministiska budskap med udden riktad mot muslimer, romer och homosexuella liksom mot de etablerade partierna. Hur har de kunnat växa sig så starka?Anna-Lena Lodenius ger en bred och initierad översikt över högerpopulismen i Europa. Helikopterperspektiv och samtidshistoria varvas med möten med väljare och lokalpolitiker, rapporter från partikonferenser och EU-korridorer. Bilden som framträder är ofta en annan än den vi är vana vid. Lodenius formulerar även nya strategier för hur partierna ska bemötas och hur deras politik effektivt kan motarbetas.

Frasen brukar användas av politiker som hävdar att de för den vanliga människans talan gentemot Anna-Lena Lodenius nya bok "Vi säger vad du tänker" kretsar kring frågor som många av oss funderar kring. Lodenius tar upp de nordiska ländernas högerpopulistiska partier, Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet och Sannfinländarna, samt Ukip i Storbritannien, tyska Alternativ für Deutschland och franska Front National. Högerpopulismen har fått sitt genombrott i europeisk politik.

Recensioner . LitteraturMagazinets recension av Vi säger vad du tänker, Anna-Lena Lodenius Tung läsning om högerpopulismen i Europa.

RELATERADE BÖKOR