Vilhelm Moberg och radion : dramatikern och den obekväme sanningssägaren

Vilhelm Moberg och radion : dramatikern och den obekväme sanningssägaren - Göran Elgemyr | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Göran Elgemyr
DIMENSIONERA
11,14 MB
FILNAMN
Vilhelm Moberg och radion : dramatikern och den obekväme sanningssägaren.pdf
ISBN
3963371955871

BESKRIVNING

Vilhelm Moberg kände sig på 1950-talet definitivt nedtystad av Radiotjänst/Sveriges Radio. I flera år hade han med frenesi angripit de s.k. rättsskandalerna. Det var Kejne-, Haijby-, Unman- och Sellingaffärerna. Men radion släppte inte fram honom. Men 1956 såg han en öppning och föreslog radiochefen Olof Rydbeck en debatt i radio. Denne ville inte sträcka sig så långt som Moberg ville och krävde. Breven till Rydbeck är fordrande, upprörda och kompromisslösa. Det är en unik brevväxling, som speglar Mobergs temperament och samhällskritiska roll.Det var inte första gången som Vilhelm Moberg kritiserade radion. Under krigsåren anklagade han flera gånger Radiotjänst och TT. De var för regeringstrogna ansåg han. Samtidigt framträdde han i radio som varm försvarsvän.Göran Elgemyr skildrar också med hjälp av Mobergs brev till Sveriges Radio hans verksamhet som pjäsförfattare för Radioteatern. Moberg var en av våra mest framstående radiodramatiker sedan debuten 1929.Göran Elgemyr (f. 1939) har både som forskare och radioproducent sedan 1970-talet behandlat den svenska radions historia. Han utnämndes 2015 till filosofie hedersdoktor vid Stockholms universitet. Göran Elgemyr är bosatt i Stockholm.

Men 1956 såg han en öppning och föreslog radiochefen Olof Rydbeck en debatt i radio. Vilhelm Moberg och radion: dramatikern och den obekväme sanningssägaren (Inbunden, 2017) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker SPARA på ditt inköp nu! Vilhelm Moberg och radion : Dramatikern och den obekväme sanningssägaren av Göran Elgemyr inbunden, 2017, Svenska, ISBN 9789173318532. Vilhelm Moberg kände sig på 1950-talet definitivt nedtystad av Radiotjänst/Sveriges Radio.

Dramatikern och den obekväme sanningssägaren. Ny bok! Pressmeddelande • Jun 14, 2017 15:24 CEST.

RELATERADE BÖKOR