Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare

Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare - Anders Johnson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Johnson
DIMENSIONERA
5,1 MB
FILNAMN
Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare.pdf
ISBN
4550299471785

BESKRIVNING

Skolpionjären och kvinnosakskämpen Anna Whitlock (1852–1930) verkade när det moderna Sverige tog form. Hon är även förebild för tv-seriens fröken Friman.I sin privatskola införde hon pedagogiska nyheter som spreds till det allmänna skolväsendet. Dåtidens politiskt radikala eller kulturellt verksamma föräldrar satte gärna sina barn i Annas skola, som dessutom var religiöst neutral. Trots sitt häftiga humör blev hon en samlande kraft inte bara i skolvärlden, utan även i rösträttskampen. Hon var en formidabel nätverksbyggare, som knöt dåtidens tongivande personligheter till sin ”reformkoncern".Anders Johnsons bok om Anna Whitlock bygger på helt nytt och tidigare opublicerat material. Det är en unik skildring av såväl Anna själv som av Stockholms kulturella och politiska kretsar när det moderna svenska samhället tog form.

Anna ... Se även Anna Sandström (politiker). Anna Maria Carolina Sandström, född 3 september 1854 i Stockholm, död 26 maj 1931 i Stockholm, var en svensk skolföreståndare och reformpedagog.

Häftad. 289:-Köp AGA 1904-2004 Mest berömd har Anna Whitlock (1853- 1930) blivit.

RELATERADE BÖKOR