Muslimerna kommer! Tankar om islamofobi

Muslimerna kommer! Tankar om islamofobi - Göran Larsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Göran Larsson
DIMENSIONERA
10,24 MB
FILNAMN
Muslimerna kommer! Tankar om islamofobi.pdf
ISBN
3317393374825

BESKRIVNING

Förenklingar och stereotyper, fördomar och rädsla, hat och diskriminering som riktas mot muslimer det är islamofobi. Detta brännande aktuella samhällsproblem i dagens Sverige har historiska rötter och är tydligt kopplat till dagens globalisering, sekularisering och migration. Hur genomskådar man stereotyperna? Hur bemöter man rädslan? Innebär begreppet islamofobi att det har blivit omöjligt att föra en kritisk diskussion om islam och muslimer?Muslimerna kommer! Tankar om islamofobi analyserar och diskuterar dessa frågeställningar. Essän vänder sig till alla som är intresserade av integration, mångkultur och religionsfrågor, och är angelägen läsning för lärare och omsorgspersonal.Göran Larsson är filosofie doktor i religionsvetenskap och verksam som forskare vid Göteborgs universitet samt inom KK-stiftelsens projekt LearnIT. Hans forskning behandlar framför allt islam och muslimer i Europa.

som kommer beläggas med en ... Det kallas "islamofobi", ett ord som ingen begriper. Ibland verkar det räcka med att inte tro att Muhammed var en profet för räknas som islamofob.

Skickas om 3 vardagar. Köp boken Muslimerna kommer! Tankar om islamofobi av Göran Larsson (ISBN 9789170610295) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR