Murar, konflikter och delade städer : Belfast, Nicosia, Jerusalem

Murar, konflikter och delade städer : Belfast, Nicosia, Jerusalem - Jan Pettersson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Pettersson
DIMENSIONERA
10,15 MB
FILNAMN
Murar, konflikter och delade städer : Belfast, Nicosia, Jerusalem.pdf
ISBN
7696899298287

BESKRIVNING

Den här boken handlar om murar i städerna Jerusalem, Nicosia och Belfast, men är lika mycket en berättelse om konflikterna i Palestina, Cypern och Nordirland. Gemensamt för dessa städer är nämligen uppförandet av murar som skiljelinjer för de politiska motsättningar som genomsyrar konfliktdynamiken inom respektive statsbildning.Murarna både avspeglar och återskapar maktkampen om statsbildningen. Murarna är konkreta och symboliska på samma gång. De markerar territorium, anger frontlinjer och är en daglig påminnelse i stadsmiljön om den stora övergripande konflikten.

Jerusalem är den heligaste staden för världens judar och har ... SAYA Article in Arkitekten. 46 / ARKITEKTEN / 11 / NOVEMBER 2012.

Samtal och möten med representanter för de olika sidorna och civilbefolkningen från författarens många resor breddar och fördjupar skildringen. ...

RELATERADE BÖKOR