Kvinnosaker

Kvinnosaker - Karin Carlsson, Lina Thomsgård | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Karin Carlsson, Lina Thomsgård
DIMENSIONERA
5,62 MB
FILNAMN
Kvinnosaker.pdf
ISBN
7987163845805

BESKRIVNING

Kvinnosaker berättar svenska kvinnors historia genom femtio föremål, från sekelskiftet 1900 fram till idag. Historikern Karin Carlsson skriver på ett fängslande och underhållande sätt om tingen som påverkat kvinnors vardag och format förutsättningarna för ett mer självständigt liv. Men vad som betraktats som frigörande och positivt under en specifik period kan i en annan tid ses som förtryckande och inskränkande, föremålen bär på så vis på berättelser om samhällsförändring och normförskjutning. Läs om den provocerande cykeln, vibratorn som botade hysteri, byxkjolen för kvinnliga poliser, Ester Blenda Nordströms cigarett och mycket mer – allt livfullt illustrerat av Amanda Berglund. Boken ges ut i samarbete med Stockholm Kvinnohistoriska.

Ebba Margareta Haslund (1917-) Kvinnosaker. FERA insåg att detta kunde bli en kvinnomarknad.

Parallellt med fältarbeten runt om i världen inledde hon då också sin verksamhet som konstnär. När Hiller i början av 1970-talet flyttade till London beslutade hon sig för att definitivt lämna antropologin med dess, enligt henne, förljugna anspråk på vetenskaplig objektivitet. Trosor och andra intima kvinnosaker.

RELATERADE BÖKOR