Datajournalistik – ideal och verklighet

Datajournalistik – ideal och verklighet - Sanna Volny | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sanna Volny
DIMENSIONERA
11,14 MB
FILNAMN
Datajournalistik – ideal och verklighet.pdf
ISBN
9020796581388

BESKRIVNING

Datajournalistik är ett växande område inom journalistiken. Det handlar både om hur man använder datorn för research och analys av stora datamängder och om hur detta kan visualiseras i till exempel interaktiv grafik och nya typer av tjänster.I denna studie görs den första större innehållsanalysen av svensk datajournalistik, av var den återfinns, vad den berättar om och hur den presenteras. I studien finns också en översikt över den växande internationella forskningen kring datajournalistik. Studien är gjord av Sanna Volny, lärare i journalistik vid Södertörns högskola och ansvarig för den fristående kurs i datajournalistik som getts sedan 2015.

Datajournalistik är ett växande område inom journalistiken. Det handlar både om hur man använder datorn för research och analys av stora datamängder och om hur detta kan visualiseras i till exempel interaktiv grafik och nya typer av tjänster. DATAJOURNALISTIK - IDEAL OCH VERKLIGHET 14 rige.

DAGENSINTEGRATION.SE. Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.

RELATERADE BÖKOR