Dagböcker 1956

Dagböcker 1956 - Tage Erlander | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tage Erlander
DIMENSIONERA
12,85 MB
FILNAMN
Dagböcker 1956.pdf
ISBN
5785828373556

BESKRIVNING

Utan motstycke och skygglappar skildras ett klassiskt skede i svensk politik av dess mest legendariske representant.Ingående och levande beskriver Erlander folkhemsbygget, balansgången under kalla kriget, rättsskandalerna, baltutlämningen, atomvapenfrågan med mera. Men givetvis även det politiska vardagsarbetet. Inte minst får vi en rad temperamentsfulla porträtt av tidens ledande politiker: Möller, Wigforss, Hedlund, Ohlin, Hammarskjöld, Myrdals, Sträng och alla de andra. Så även kungahuset, kulturlivet och den vetenskapliga världen.Dagböckerna ger ett osminkat porträtt av författaren själv, en man som plötsligt fick uppdraget att leda ett parti och ett land. Erlander sparar inte på sin drastiska humor, men heller inte på sitt ofta eldiga humör.Utgåvan innehåller förtydligande kommentarer samt ett stort personregister av Leif Andersson. Totalt omfattar dagböckerna åren 1945-1967, alltså Erlanders hela statsministertid."en närmast skakande öppenhjärtig skildring av Erlanders liv och politiska verksamhet." (Nya Wermlands-Tidningen)"På varje sida i dagböckerna blixtrar det till av humor, ironi och svidande personomdömen." (Nerikes Allehanda)"av oskattbart värde för den historiska och samhällsvetenskapliga forskningen." (Sydsvenska Dagbladet)Jämfört med memoarernas havregrynsgröt är detta champagne och kaviar. (Staffan Skott, DN)

Den sjunde delen i Tage Erlanders dagböcker behandlar år 1956. Chrustjov kritiserar Josef Stalin, Ungern-revolten krossas och Suez-krisen gör att världen riskerar ett nytt storkrig. En som för dagbok under hela sin långa statsrådstid är Tage Erlander.

Författare: Erlander, Tage . Utan motstycke och skygglappar skildras ett klassiskt skede i svensk politik av dess mest legendariske representant.

RELATERADE BÖKOR