Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år

Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år - Kaj Falkman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kaj Falkman
DIMENSIONERA
4,81 MB
FILNAMN
Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år.pdf
ISBN
9548951985159

BESKRIVNING

Hur kunde ett litet land i Sydostasien besegra först Frankrike och sedan USA, världens största militärmakt?Diplomaten Kaj Falkman, handläggare på UD av Vietnamfrågan 1968–1973 och beskickningschef i Hanoi sommaren 1971, ger en rik historik över krigen, i synnerhet av USA:s intensiva, teknologiska angrepp. Falkman bygger sin framställning på unika informationer och kunskaper, på intervjuer och samtal med fransmän, amerikaner och vietnameser. Han har gått igenom mängder av litteratur, många böcker och dokument av framträdande aktörer som ministrar, presidenter, rådgivare och militärer. I boken ingår intervjuer från så sent som 2013 med exempelvis Madame Binh. Här undersöks även Vietnams långa politiska och kulturella historia. Falkman gör filosofiska jämförelser och betraktelser över Östs och Västs tankevärldar, psykologiska analyser av beslutsfattares motiv och världsbild. Han studerar till och med skönlitteraturens och poesins inflytande och kraft.Ekot från Vietnam är den första boken i sitt slag, en helhetsbild, där man även får insyn i Sveriges agerande. Här förstår läsaren att för människor i krig finns inga segrar.Kaj Falkman är diplomat med ett yrkesliv bakom sig i bl.a. Vietnam och Japan. Han är även författare med en lång rad böcker bakom sig, både skönlitteratur, lyrik och fackböcker.

KRISTEN TRO. Vägledning; Bön & andakt; Frälsarkransen Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år.

Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år. Ellära Praktisk teori.

RELATERADE BÖKOR