Samhällsgränser : ojämlikhetens orsaker och framtidsmöjligheterna i en storstad som Malmö

Samhällsgränser : ojämlikhetens orsaker och framtidsmöjligheterna i en storstad som Malmö - Mikael Stigendal | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mikael Stigendal
DIMENSIONERA
4,9 MB
FILNAMN
Samhällsgränser : ojämlikhetens orsaker och framtidsmöjligheterna i en storstad som Malmö.pdf
ISBN
2620069984486

BESKRIVNING

- Hur ska man förstå det samhälle som gör att vissa hamnar utanför, och förklara varför de gör det?- Vilka är denna samhällsutvecklings drivkrafter?- Är det möjligt att utveckla ett anständigt liv utan klyftor i en storstad – och i så fall hur?Läs merDet här är några av de frågor författaren ger sig i kast med. Boken tar sin utgångspunkt i ungdomars stenkastning mot brandmän och författaren ser det som att de kastar sten mot samhället. Genom att analysera de senaste decenniernas ekonomiska och politiska förändringar, dessutom i ett internationellt komparativt perspektiv, visar författaren hur villkoren för delaktighet i samhället har skärpts. Samhället har därigenom utvecklats till ett innanförskap med gränser som sammanfaller med segregationen i städerna.Dessa nya samhällsgränser i städerna utgör en förutsättning för att dagens samhälle ska kunna hänga ihop. Detta går dock att förändra och i den avslutande delen av boken pekar författaren på möjliga lösningar för en annan samhällsutveckling. Boken kan användas i utbildningar i sociologi, socialt arbete, urbana studier och statsvetenskap och är även intressant för politiker och praktiker.Om författarnaMikael Stigendal är professor i sociologi vid institutionen för Urbana Studier på Malmö Högskola. Han har under 30 års tid forskat om städer och därigenom utifrån ett brett samhällsperspektiv sökt svar på den grundläggande sociologiska frågan om hur samhället hänger ihop. Sedan doktorsavhandlingen 1994 har han skrivit ett flertal böcker, däribland Sociala värden i olika sociala världar (1999), Den gode socialvetenskaparen (2002), Framgångsalternativ (2004) och Kapital (2010).

Bildredigering och digitala fotografier Photoshop Elements bok .pdf Matti Karhula. Samhällsgränser : ojämlikhetens orsaker och framtidsmöjligheterna i en storstad som Malmö av Mikael Stigendal Häftad , Svenska, 2016-05-30 Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Samhällsgränser : ojämlikhetens orsaker och framtidsmöjligheterna i en storstad som Malmö av Mikael Stigendal häftad, 2016, Svenska, ISBN 9789147111930 FORSKNING.

Recension av Hege Høyer Leivestad. Mikael Stigendal, Samhällsgränser: ojämlikhetens orsaker och framtids - möjligheterna i en storstad som Malmö.

RELATERADE BÖKOR