Det civila samhället som forskningsfält : nya avhandlingar i ett nytt sekel

Det civila samhället som forskningsfält : nya avhandlingar i ett nytt sekel Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
12,27 MB
FILNAMN
Det civila samhället som forskningsfält : nya avhandlingar i ett nytt sekel.pdf
ISBN
6630893435398

BESKRIVNING

De senaste 15 åren har sett en renässans för forskning om den samhällssektor som varken är stat eller marknad. I viss mån är denna förnyelse kopplad till ett nytt teoretiskt och diskursivt utrymme som skapats i såväl svensk som internationell forskning. Lite förenklat kan man beskriva denna förändring som en övergång från en äldre svensk tradition där folkrörelser stått i centrum till en nyare där det civila samhället kommit att bli ett grundbegrepp. Det civila samhället är kort sagt summan av de sociala aktiviteterna i fältet mellan offentlig sektor och marknad. Den här boken presenterar 19 av de sammanlagt dryga 60-tal svenska doktorsavhandlingar från 2000-talet som på olika sätt behandlar det civila samhället eller delar av detta. De nydisputerade forskarna presenterar avhandlingsarbeten och placerar in den egna analysen i detta nya forskningsfält, där några av nyckelorden blivit civilsamhälle, socialt kapital, frivillig sektor/ideell sektor, frivilliga organisationer, sociala rörelser och NGO’s.

: ISBN: 9178447283 Se bibliotekets söktjänst. Rörelser under ytan : reportage om USA:s nya folkrörelser Lundberg Julia, Holmbäck Christopher Det civila samhället som forskningsfält: nya avhandlingar i ett nytt sekel.

Det civila samhället som forskningsfält : nya avhandlingar i ett nytt sekel Av Gidlunds förlag. Bok-presentation: Stockholm: Sektor3 - Tankesmedjan för det civila samhället, 2009.

RELATERADE BÖKOR