Kulturtransfer och kulturpolitik : Sverige och Tyskland under det tjugonde århundradet

Kulturtransfer och kulturpolitik : Sverige och Tyskland under det tjugonde århundradet En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
10,8 MB
FILNAMN
Kulturtransfer och kulturpolitik : Sverige och Tyskland under det tjugonde århundradet.pdf
ISBN
2009531849717

BESKRIVNING

Kommunikation mellan Sverige och Tyskland har alltid varit intensiv och berört i stort sett alla områden i samhället. Så även under 1900-talet som är den tid som bidragen i denna antologi behandlar. Artiklarna är skrivna av historiker och germanister och behandlar så olika teman som Fröbel-pedagogikens mottagande i Sverige, receptionen av Thomas Mann efter 1945, konflikterna kring utnämningen av svenska lektorer i Tyskland under den nationalsocialistiska diktaturen och DDR:s propaganda i Sverige.Kulturtransfer och kulturpolitik är de två teman som binder samman bidragen i denna antologi. Här behandlas frågor som rör överföringen av kulturella fenomen från Tyskland till Sverige och dessa fenomens mottagande och transformation. Här undersöks även hur språk och kultur i ordets vidaste mening har ingått som ett viktigt moment i den stadiga utrikespolitiken - både från tyskt och svenskt håll.

Ett gravtal över tysk kultur: Thomas Mann och valfrändskapens växlingar under tidig efterkrigstid. I Åkerlund, A.

| Adlibris Kulturtransfer och kulturpolitik: Sverige och Tyskland under det tjugonde århundradet Åkerlund, Andreas Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Arts, Department of History. Sverige och Tyskland under det tjugonde århundradet (Opuscula Historica Upsaliensia 45), Uppsala 2011, s. 5-16.

RELATERADE BÖKOR