Medlemmen, facket och flexibiliteten : svensk fackföreningsrörelse i det mo

Medlemmen, facket och flexibiliteten : svensk fackföreningsrörelse i det mo - Magnus Sverke | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Magnus Sverke
DIMENSIONERA
12,14 MB
FILNAMN
Medlemmen, facket och flexibiliteten : svensk fackföreningsrörelse i det mo.pdf
ISBN
8349310444609

BESKRIVNING

Fackföreningsrörelsen står inför betydande utmaningar. Andelen fackligt anslutna minskar, gränserna mellan olika fackförbund blir otydligare och förändringarna på arbetsmarknaden gör att nya frågor förs upp på den fackliga dagordningen. Facket ställs inför den svåra rollen att representera alltmer differentierade intressegrupper som kanske till och med anser att de själva bättre kan tillvarata sina individuella och professionella intressen i arbetet.Denna antologi stimulerar till debatt om facklig förnyelse genom att sammanställa resultat och erfarenheter från forskning om facket och det föränderliga arbetslivet. Kapitlen beskriver och diskuterar förutsättningar för nuvarande och framtida svensk fackföreningsrörelse. De behandlar också förändringarna i medlemssammansättningen, de fackliga organisationernas roll i det moderna arbetslivet samt strategier för att stärka fackets vitalitet och öka medlemsengagemanget.I boken medverkar ett stort antal svenska och utländska fackföreningsforskare som representerar en mängd vetenskapliga discipliner. Redaktörerna Magnus Sverke och Johnny Hellgren är verksamma vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet.

195 kr Ginza: Fackliga Organisationer Och Medlemmar I Dagens Sverige. 210 kr ...

Den svenska fackföreningsrörelsen har under århundradet växt till en betydande samhällsinstitution och boken kartlägger LOs och förbundens rekryteringsvägar och hur man resonerat. Författaren analyserar också hur förändringar i samhället, till exempel ... Hinta: 22,2 €.

RELATERADE BÖKOR