Motiv eller tillfälle? : en studie om ekonomisk brottslighet i restaurangbranschen

Motiv eller tillfälle? : en studie om ekonomisk brottslighet i restaurangbranschen - Tage Alaletho | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tage Alaletho
DIMENSIONERA
11,45 MB
FILNAMN
Motiv eller tillfälle? : en studie om ekonomisk brottslighet i restaurangbranschen.pdf
ISBN
8592068308593

BESKRIVNING

Ekonomisk brottslighet är ett sentida samhällsfenomen, som på allvar började uppmärksammas i Sverige på 1970-talet. Stora insatser sattes in för att kartlägga dess omfattning och karaktär, mycket av detta arbete havererade dock genom det årgärdspaket mot ekonomisk brottslighet som föreslogs av 1984 års offentliga utredning. Frågan politiserades mellan det socialistiska och borgerliga blocket. Kartläggningen av fenomenet gick i stå fram till mitten av 1990-talet man nu har frågan åter kommit upp på dagordningen.Motiv eller tillfälle? är en av de senaste årens mest omfattande studier av den ekonomiska brottsligheten i restaurangbranschen. Undersökningen bygger på ett omfattande intervjumaterial med krögare och myndighetspersoner från Stockholm, Göteborg och Malmö. Titeln syftar på en principiell frågeställning inom forskningen kring ekonomisk brottslighet, nämligen vilken grundläggande syn samhällsvetenskapen skall inta till den ekonomiske brottslingens drivkraft att begå brott. Är det de okontrollerade tillfällena som vägleder denne i brottsgärningen? Författarens kontroversiella slutsats är att den ekonomiska brottsligheten i restaurangbranschen är ett strukturellt beteende, som för många krögare byggts in som en "naturlig" del i deras förhållningssätt till verksamheten. För vissa är det till och med en förutsättning för att få verksamheten att bära sig.

Syftet med uppsatsen är att utreda vilka åtgärder som vidtagits för att bekämpa den ekonomiska brottsligheten inom restaurangbranschen samt vilka effekter åtgärderna fått. Motiv eller tillfälle? : en studie om ekonomisk brottslighet i restaurangbranschen Det Skandinaviske Literaturselskabs Skrifter, Volume 21 En Verldsomsegling: Skildrad I Bref, Volumes 1-2 företagsstorlek, om företaget har utomstående ägare, kostnad samt ekonomisk brottslighet. Utifrån resultatet från vår undersökning hoppas vi sedan kunna föra en diskussion om vilken sorts företag som bör kunna undantas från revisionsplikt.

Hunden. Att coacha grupper : fokusera på gruppens positiva krafter.

RELATERADE BÖKOR