Kvicksand

Kvicksand - Henning Mankell | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Henning Mankell
DIMENSIONERA
6,23 MB
FILNAMN
Kvicksand.pdf
ISBN
4677749001020

BESKRIVNING

"Den här bokens glöd, dess spirande kärlek till människan, till alla människor, till vår historia och framtid, gör mig för en stund mer hoppfull angående världen. Den sätter tankarna i rullning och tvingar oss att ta ställning, åtminstone inför oss själva. Den vågar ju vara mänsklig." - Helsingborgs Dagblad"Kvicksand är en både stark och gripande bok, kanske just för att den slår upp så stora rymder kring den eviga frågan om vad det är att vara människa. Man lyssnar gärna, här finns tröst att hämta och efterklangen är lång." - Lars Linder, Dagens Nyheter"Det som gör den här boken angelägen är att här finns ett varmt och bultande hjärta, en djupt personlig röst, vilket gör Kvicksand till en lovsång till livet som skänker en strimma hopp till den som förtvivlar." - DalademokratenTankebok av Henning Mankell om en enskild människas och hela mänsklighetens livsvillkor.I januari 2014 fick jag besked om att jag hade en allvarlig spridd cancer.Men Kvicksand är inte en bok som handlar om dödoch undergång utan vad det innebär att vara människa.Jag har gjort en vandring från min barndom till den jagär idag och berättar om händelser som har haft avgörandebetydelse för mig, och om personer som har gett mignya perspektiv. Om män och kvinnor som jag aldrig harträffat men som jag önskar att jag hade mött.Jag berättar om kärlek och svartsjuka och om modoch rädsla. Och om hur det är att leva med en dödshotandesjukdom.Den här boken handlar också om varför grottmålarnaför 40 000 år sedan valde de allra mörkaste platsernaför sina fascinerande bilder. Eller vad det är för kusligttroll som vi försöker stänga in i det svenska hällebergetför att det ska stanna där i 100 000 år.Det är en bok om hur mänskligheten levt och leveroch hur jag själv levt och lever mitt eget liv.Och, inte minst, om den stora livsglädjen. Som återkomnär jag lyckades ta mig ur den kvicksand som hotadeatt dra ner mig i avgrunden.

En människa kan sjunka ner en bit i kvicksand men inte sjunka helt. Kvicksand är inget material utan ett tillstånd hos sandvattenblandningen som man då sjunker ner i. Kvicksand är vanlig sand, som mister sin bärförmåga på grund av att det strömmar upp vatten genom sanden underifrån.

Upper East Side, Metropolitan Museum - Edith Wharton, författare till bland annat romanen Oskuldens tid, tar oss i Kvicksand till det aristokratiska, gamla Manhattan. Denna mångbottnade novell bjuder på oväntade vändningar och ironiska efterdyningar och är ett triangeldrama mellan en distingerad mor, hennes passionerade son och hans fritänkande ... Kvicksand uppstår när vatten strömmar genom en helt vattenmättad sandavlagring.

RELATERADE BÖKOR