101 historiska svenskar

101 historiska svenskar - Lars Edling, Sara Griberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Edling, Sara Griberg
DIMENSIONERA
3,22 MB
FILNAMN
101 historiska svenskar.pdf
ISBN
6634088565453

BESKRIVNING

Framstående svenskar från Birger Jarl till Anna Lindh.Visste du att den svenska sångerskan Jenny Lind upplevde en närmast fanatisk idoldyrkan i London? Eller att kung Karl XIV Johan aldrig lärde sig att tala svenska? 101 historiska svenskar tar med läsaren på en spännande resa genom 800 år av historia. Vi får möta en brokig och fascinerande skara människor, allt från författare och uppfinnare till idrottsmän och politiker. Även några bovar finns med. Pärlbandet av porträtt skapar tillsammans en berättelse om Sverige, från medeltid fram till våra dagar. Boken ingår i den populära serien 101 historiska ... och är skriven av journalisterna Sara Griberg och Lars Edling. Pressröster om boken:»101 utmärkta minibiografier ... författarna har gjort ett gediget arbete.« Ölandsbladet»Boken är trevligt skriven och vänder sig till alla kategorier av läsare med intresse för personhistoria.« Bibliotekstjänst»Behövs det en sådan här bok, när det är så lätt att finna information i dagens datavärld? Ja det gör det. Författarna har genom hårt researcharbete plockat ut intressanta och bortglömda personer och återgett deras livsberättelser i minibiografier. Boken är lättläst och väcker intresse.« Östersunds-Posten

ojämn vecka. 13.00-15.30 (MG) Start 14 januari avslut 7 april.

Likaså ger boken levande bilder från 1700-talet - hur Cajsa Warg tillredde en senapssås att ätas till stekt gås, och en ögonvittnesskildring av hur Carl Michael Bellman fick sina åskådare att kikna av skratt. 101 historiska svenskar tar med läsaren på en spännande resa genom 800 år av historia. Vi får möta en brokig och fascinerande skara människor, allt från författare och uppfinnare till idrottsmän och politiker.

RELATERADE BÖKOR