Älskad : Florrie Hamilton - herrgårdsfröken på Högfors

Älskad : Florrie Hamilton - herrgårdsfröken på Högfors - Yvonne Gröning | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Yvonne Gröning
DIMENSIONERA
5,22 MB
FILNAMN
Älskad : Florrie Hamilton - herrgårdsfröken på Högfors.pdf
ISBN
3726328692599

BESKRIVNING

Boken Älskad är inte den första boken om Florrie Hamilton och hennes familj. I Agnes von Krusenstiernas romansviter Fattigadel och Fröknarna von Pahlen har familjen använts som förebild och Olof Lagercrantz berättar om familjen i sina memoarer Min första krets.I den här boken skildras Florrie Hamiltons liv ur en annan vinkel. Författaren Yvonne Gröning berättar om sina egna besök hos Florrie, en åldrande herrgårdsfröken som levde på Högfors, med sina böcker och minnen. Hon skriver om familjen och livet på herrgården ur Florries perspektiv. I boken publiceras också en rad brev från Florrie till vännen Emilia Fogelklou. Brev ”som vittnar om kvinnorörelse, en ny tids idéer och om givande och djupa vänskapsförbindelser” som Lars Gustafsson skriver i bokens förord.Författaren Yvonne Gröning, född 1939, har arbetat som journalist på VLT samt varit medialärare i Avesta. Hon har skrivit en lång rad böcker och pjäser, de flesta med fokus på kvinnors liv och historia. Hon har sedan 25 år tillbaka arbetat med olika skrivarprojekt för kvinnor och gjort utställningar kring projekten. Yvonne har också varit redaktör och medverkat i flera antologier med kvinnotema.

Hon skriver om familjen och livet på herrgården ur Florries perspektiv. Älskad: Florrie Hamilton - herrgårdsfröken på Högfors (Flexband, 2014) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker SPARA på ditt inköp nu! Florrie Hamilton dog 1977. Yvonne Gröning har länge planerat att berätta om hennes öde.

Populära böcker av Yvonne Gröning är Älskad : Florrie Hamilton - herrgårdsfröken på Högfors, Fru Bob : en personlig biografi och Kärleks pris : En berättelse om sorg. Älskad [Ljudupptagning] Florrie Hamilton, herrgårdsfröken på Högfors / av Yvonne Gröning. ...

RELATERADE BÖKOR