Kyndelälskaren

Kyndelälskaren - Pierre Magnan | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pierre Magnan
DIMENSIONERA
4,35 MB
FILNAMN
Kyndelälskaren.pdf
ISBN
5461696601830

BESKRIVNING

"Fram till den dagen har jag levt i paradiset, mellan min gudmors violer, farfars ägor, faster Rose, Bébé Fabres kloster, hantverkarna i Manosque, de rödglödgade smedjorna, det porlande vattnet i bevattningskanalerna, de vänliga gubbarna med glimten i ögat, traktens produkter i läckert överflöd. Tio års paradis. Tio år då mänskligheten har det bra. Allt min själ har skördat har lagts i mitt minnes lada under dessa tio år. Det är mitt livs höjdpunkt. Jag existerar bara tack vare detta kapital, dessa tidiga erfarenheter."Kyndelälskaren är den franske författaren Pierre Magnans lustfyllda och varmt humoristiska skildring av sin barndom i en sydfransk småstad under mellankrigsåren. Översättning av Dagmar Olsson. "Jag älskar Pierre Magnans barndomsskildring Kyndelälskaren. /.../ Om jag vore en à capella-kör i en reklamfilm skulle jag ställa mig på ett hustak och sjunga: ”Tack, Elisabeth Grate, förläggare! Och tack, Dagmar Olsson, översättare!” Språket smälter nämligen på tungan. Dialekten sjunger över boksidorna. Boken är en hymn till Provence." Inga-Lina Lindqvist, Aftonbladet "Kyndelälskarenär en bok att ta till sig och älska." SvD

Om man aldrig varit frankofil förut riskerar man att bli det redan efter första genomläsningen. KJELL E.

Den varma och kärleksfulla berättelsen följer pojken Pierre fram till 10 års ålder. Boken är fyllt av dofter och personligheter. »Vi har inte bara ett språk och en historia.

RELATERADE BÖKOR