Marie Curie : forskaren som sprängde gränser

Marie Curie : forskaren som sprängde gränser - Carin Svensson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carin Svensson
DIMENSIONERA
12,43 MB
FILNAMN
Marie Curie : forskaren som sprängde gränser.pdf
ISBN
4375370688815

BESKRIVNING

Marie Curie - Forskaren som sprängde gränser"Marie och Pierre gick ofta tillbaka till laboratoriet på kvällarna. Marie älskade stunden då hon och Pierre stod i mörkret på tröskeln till sitt skjul. Då strålade innehållet i provrör, skålar och andra glasbehållare emot dem med ett förtrollande blågrönt sken."- Kanske kan strålningen bota cancer? sa Marie till sin man Pierre i början av 1900-talet. Hon fick rätt och snart blev hela världen intresserad av hennes forskning om radioaktivitet. Marie Curie var den forskare som tog första steget in i atomåldern.Marie Curie hade en stark tro på att vetenskapens framsteg skulle komma att bidra till ett bättre samhälle. Hon var en flitig student och blev snart en envis och noggrann forskare. Och hon nådde fantastiska framgångar. Hon var den första kvinna som fick Nobelpriset och den första någonsin som har fått ta emot två stycken. Vad exakt var det var hon upptäckte?Marie Curie - forskaren som sprängde gränser berättar om en hårt arbetande kvinna som skötte barn, hem, forskade och undervisade. I sin anteckningsbok från laboratoriet kan man läsa matrecept bredvid de kemiska formlerna. Det var ett liv fyllt av arbete, framgång och lycka. Men också av motgångar och sorg. Hon fick uppleva ett lyckligt äktenskap och ett idylliskt familjeliv men där fanns också besvikelser, plötslig död, skandal och en alltmer svikande hälsa.Författaren Carin Svensson har tidigare skrivit den lättlästa boken Charles Darwin - Tankar som förändrade världen för LL-förlaget.

Nu startar vårterminen och med det bjuds det återigen på lästips! Marie Curie måste vara den mest spännande person som fått nobelpriset någonsin. Nobelpriset i litteratur i all ära, ... En cookie (kaka) är en liten fil som lagras på din dator.

LL-förlaget 2010, www.ll-forlaget.se, ISBN 978-91-7053-334-1 Utförlig information. Utförlig titel: Marie Curie, forskaren som sprängde gränser, Carin Svensson ; bild: Erica Jacobson ; [faktagranskning: Joakim Edsjö] Serie: Men mig passade den perfekt.

RELATERADE BÖKOR